Daihatsu
Alles wissen

Tweedehands Daihatsu kopen?

De sterke punten van Daihatsu

De waarde van een voertuig wordt voor een groot deel bepaald door zijn betrouwbaarheid en zuinigheid. Dat zijn precies de sterke punten van Daihatsu. Jarenlang werd dit merk uitgeroepen als mega betrouwbaar en zuinig. Dat zijn prettige eigenschappen, zeker voor een tweedehands auto. De Daihatsu occasions zijn dan ook erg in trek. Of het nu gaat om het model Young RV, de Valéra, de Sirion, de Terios of de Trevis... De vraag naar deze modellen blijft en gelukkig is er ook nog genoeg aanbod. Op dit moment komt er geen nieuwe aanvoer meer naar Europa en misschien maakt dat juist de occasions wel zo gewild.

Praktische stadsauto's

In 1907 werd de Hatsoduki Seizo Corporation opgericht. In 1951 werd de naam veranderd naar Daihatsu Motor Company. In 1967 startte de samenwerking met Toyota en die is er nog steeds. Vanaf 1978 is Daihatsu actief in Nederland, de Charade mocht de spits afbijten en dit model heeft het een zeer lange tijd volgehouden. In de jaren 80 en 90 was dit model niet uit het straatbeeld weg te denken en tot en met 2012 werd hij nog gretig verkocht. Bij de tweedehandsauto's kom je hem nog steeds tegen. Het merk staat vooral bekend om zijn kleine en praktische stadsauto's. Ze rollen nog steeds van de band in Japan en een deel daarvan wordt onder de naam van Toyota en Subaru verkocht. Onder de eigen merknaam worden ze niet meer in Europa op de markt gebracht. In Japan mag de kleine auto niet langer zijn dan 3,4 meter, niet breder dan 1,48 meter en niet hoger dan 2 meter. De cilinderinhoud mag niet meer zijn dan 600 cc. In Azië wordt heeft het merk nog steeds een groot aandeel op de automarkt. Ook al wordt hij hier niet meer geleverd, het leveren van onderdelen gaat gewoon door.

Op uw wensen afgestemd

De Cuore is een echte publiekslieveling. Een handig boodschappenwagentje, klein, licht en zuinig op alle fronten. Dankzij de verschuifbare achterbank is er genoeg zitruimte achterin of een behoorlijk bagageruimte. Een prima instap, een volwassen dashboard, genoeg stabiliteit en een lichte besturing. De driepitter is krachtig genoeg voor het stadsverkeer. De Sirion is zeer pittig en heeft genoeg ruimte. Hij heeft een viercilinder 1,3-liter twaalfklepper, die maar liefst 87 pk levert. Je zit hoger dan in de gewone auto, de MPV stijl dus. ABS is standaard. De Materia is een verhaal apart met zijn eigenwijze vormgeving en bijzondere styling. Een ruime en compacte auto, die afgestemd is op comfort en normaal rijgedrag. Door de rechte daklijn heeft de Materia lekker veel hoofdruimte. De Terios is een mooie mix tussen een compacte hatchback en serieuze SUV. Ruimte is er in alle richtingen. De Terios lijkt gemaakt te zijn voor de ruwe paden met zijn grotere bodemvrijheid, continue 4WD en korte eerste overbrenging. Ook de andere modellen van Daihatsu hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen.