Daihatsu
Alles wissen

Tweedehands Daihatsu Cuore kopen?

Daihatsu Cuore: een compacte en zuinige stadsauto

De Daihatsu Cuore is al in productie en ontwikkeling sinds 1980. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze auto verschillende namen heeft. Zo wordt de auto in verschillende delen van de wereld ook wel Daihatsu Mira, Daihatsu Domino of Daihatsu Handivan genoemd. Sinds de auto's in productie zijn draait het allemaal om compactheid. Van de eerste tot de zevende generatie is de auto steeds een stuk zuiniger geworden en zijn de prestaties verhoogd door sterkere motoren. Waar de sterkste versie van de eerste generatie een motor met 30 pk had, was de sterkste versie van de zevende generatie voorzien van een motor met 70 pk.

De auto werd door de jaren steeds zuiniger in verbruik. De Cuore was in 2008 de benzineauto met de laagste CO2-uitstoot per kilometer. Dit komt doordat Daihatsu een goede keuze heeft gemaakt bij de verhoudingen van de versnellingsbak. Hierdoor heeft de auto een zeer laag verbruik, dat het beste merkbaar is in de stad. Dankzij zijn compactheid heeft de auto een zeer kleine draaicirkel en uitstekende wendbaarheid in de stad.

De Cuore: vele verschillende mogelijkheden

Dat er sinds 1980 verschillende modellen zijn uitgekomen van de Cuore spreekt voor zich. Maar binnen al deze modellen heeft de automobilist nog meer keuze. Van de eerste tot en met de zesde generatie heeft de automobilist de keuze tussen een driedeurs of vijfdeurs variant. Bij de eerste twee generaties (L55 en L70) kan men kiezen tussen een voorwielaandrijving en een vierwielaandrijving. De zevende generatie (L275) is het simpelst, daar er alleen vijfdeurs modellen zijn en alleen voorwielaandrijving hebben. Opvallend is dat de eerste, derde, vijfde en zesde generatie Cuore vier zitplaatsen hebben. De tweede, vierde en zevende generaties hebben namelijk vijf zitplaatsen. Ook heeft de automobilist vanaf de derde generatie de keuze voor handmatig schakelen en automatisch schakelen. De eerste twee generaties kunnen alleen handmatig worden geschakeld. Wat al deze verschillende modellen en varianten gemeen hebben, is dat men bijna niet zuiniger en voordeliger kan rijden.

Daihatsu Cuore: een tweedehands auto lijkt nog als nieuw

Aangezien de Daihatsu Cuore een echte stadsauto is, is het ontwerp en gebruik van de auto zeer simpel. Dit komt de auto ten goede. De kwaliteit is goed gewaarborgd. De auto is bedoeld voor korte afstanden met een zo klein mogelijke lading. Op het eerste oog lijkt de auto zo compact, dat er bijna niets in kan. Maar niets is minder waar. De modellen waar de achterbank naar achter verschoven kan worden zijn ideaal voor vier personen. Na het naar achter schuiven van de bank blijft de bagageruimte nog 210 liter bij model L275. Met het naar voren schuiven van de bank wordt de bagageruimte nog een heel stuk ruimer. De auto wordt door het grote publiek vaak onderschat, zeker ook als tweedehands auto. Dit komt de occasionkoper ten goede, aangezien de prijzen voor een tweedehands versie van de Daihatsu Cuore zeer laag liggen.

Meer Daihatsu