Ferrari
Alles wissen

Tweedehands Ferrari 458 kopen?

Ferrari 458: luxer kan bijna niet

In 2009, tijdens de Frankfurt Motor Show, keek iedereen zijn ogen uit naar de nieuwe auto van het Italiaanse merk Ferrari. Daar was de Ferrari 458. De auto is de opvolger van de krachtige Ferrari F430. Ferrari wist, ondanks dat de F430 al zeer machtig was, de 458 nog een stuk krachtiger te maken. De 458 heeft een 4.5 L Ferrari F136 F V8-motor met 562 pk, zeven versnellingen en achterwielaandrijving. Deze luxe sportauto heeft twee deuren en twee zitplaatsen. Het met leer bekleedde interieur van de twee zitplaatsen zorgt voor een ultiem comfort, waardoor men uren kan blijven rijden. De 458 werd in 2015 opgevolgd door de Ferrari 488 GTB.

De ultieme rijervaring van de Ferarri 458

Dat de 458 er spectaculair uitziet is geen geheim, maar hoe bijzonder de rijervaring is weet niet iedereen. Door de enorme powermotor kan de Ferrari 458 in drie seconden van 0 naar 100 km/h sprinten en heeft de sportauto een topsnelheid van 340 km/h. Door de dubbele koppeling versnellingsbak kan men schakelen zonder krachtonderbreking. Dit komt doordat het een halfautomatische versnellingsbak is met twee koppelingen. De ene koppeling is voor de oneven versnellingen en de andere koppeling is voor de even versnellingen. Als men in de eerste versnelling wegrijdt, draait de tweede versnelling mee en als men overschakelt wordt de eerste versnelling ontkoppeld en tegelijk de tweede gekoppeld. Hierdoor ervaart de automobilist niet dat er geschakeld wordt, wat het rijgenot enorm bevorderd.

Varianten van de 458

Het meest voor de hand liggende model is de Ferrari 458 Spider. Dit is de eerste variant die in 2009 op de Frankfurt Motor Show getoond werd aan het publiek. Voor de echte autoverzamelaar is er nog een speciale editie van, namelijk de 458 Italia Special Edition. Van dit model werden er 20 geproduceerd voor de Chinese markt. Het was een model om te vieren dat 20 jaar daarvoor de eerste Ferrari in China werd besteld. Hierdoor heeft dit model gouden wielen en een gouden draak op de voorkant.

De Ferrari 458 Spider werd in 2011 voor het eerst getoond. Deze coupé-cabriolet heeft een van staal inklapbaar dak, dat volgens Ferrari minder weegt dan het stoffen dak. Door het inklapbare dak heeft dit model een andere motor en kan deze een topsnelheid van 320 km/h behalen. Voor de automobilist die de reguliere varianten nog niet krachtig genoeg vindt, is er sinds 2013 nog een 458 Speciale. De motor in dit model heeft 597 pk, waardoor deze sneller van 0 naar 200 km/u kan en een zeer snelle reactietijd heeft.

Ferrari 458: de ultieme tweedehands sportauto

Voor de echte liefhebber zijn er nog genoeg tweedehands auto's van de 458 te vinden. Ook is er voor elke automobilist een juiste keuze. Door het brede aanbod is er keuze tussen de verschillende, custom-made modellen en kleuren. Omdat het een sportauto is, heeft de auto echter weinig bagageruimte. Wel doet een tweedehands auto het zeer goed door de kwalitatief sterke bouw van Ferrari.