Hyundai
Alles wissen

Tweedehands Hyundai kopen?

Een korte geschiedenis van Hyundai

Hyundai was vanaf het moment van de oprichting in 1947 door de Koreaanse zakenman Chung Ju-yung tot aan 1997 een groot conglomeraat van diverse bedrijven. Na 1997 werd de Motor Company, die in 1967 werd opgericht, min of meer zelfstandig. In eerste instantie speelde het een rol bij de productie van de Ford Cortina, maar in 1975 kwam de eerste echte Hyundai op de markt. Deze Pony werd de eerste auto die in Korea door massaproductie is vervaardigd. De Pony, die als coupé, sedan en stationwagen werd geproduceerd, kwam in 1978 ook in Nederland en België op de markt. In de jaren tachtig introduceerden ze de Excel op de Amerikaanse markt. werd als stationwagen of als 4-deurs sedan geleverd. Hoewel het ontwerp en de specificaties anders waren, werd de Excel in Europa in het begin uitgebracht als een variant op de Pony. De vervanger van de Excel werd de Accent, die in 1990 werd gelanceerd. In de Verenigde Staten staat hij bekend als Dodge Verna of Dodge Attitude. Russische exemplaren heten Solaris.

Huidige modellen

Wie op zoek is naar een van de oudere modellen van voor 1990 als tweedehands auto, zal goed in de gaten moeten houden welk type daadwerkelijk aangeboden wordt. In de nieuwere en recent uit productie genomen modellen vindt de geïnteresseerde autoliefhebber een aantal mooie, voordelige en betrouwbare occasions. De Atos is een prima optie voor wie een compacte stadsauto zoekt. Deze auto uit 1997 is in 1999 en 2003 gerestyled en werd opgevolgd door de i10. Met zijn 4-cilinder lijnmotor met een maximaal vermogen van 95 pk is hij goed te vergelijken met de eveneens populaire Kia Picanto. De i10 BlueOn is de elektrische versie, speciaal voor diegenen die milieuvriendelijker willen rijden.Een goede middenklasser is de Sonata, die in 1985 voor het eerst verscheen en vanaf 2011 in Europa vervangen werd door de i40. De i40 wordt in Europa verkocht als grote familiewagen, als vierdeursmodel of als stationwagen.

Een Hyundai als tweedehands auto

In 2015 gaf Hyundai aan dat ze onder de naam Genesis ook luxe wagens voor het topsegment wilden maken. Hiermee volgen ze dezelfde strategie als Toyota doet met Lexus en Nissan met zijn Infiniti. De Genesis is een bestaand model uit 2008 en wordt dus de naamgever van het nieuwe topsegment. De Genesis is leverbaar als luxe 4-deurs sedan of als coupé en bij de ontwikkeling probeerde Hyundai het eenzelfde positie te geven als de 5-serie van BMW. Tegelijkertijd beloofden ze een afwerking als de 7-serie en de prijsstelling van de 3-serie. Wie geïnteresseerd is in een goed presterende SUV, zou moeten kijken of hij een Tucson, een Terracan of een Santa Fe in goede staat kan vinden op de markt voor occasions.Wie op zoek is naar een leuke, compacte sportwagen, krijgt met de XCent een pittige auto met zes versnellingen en een 1,6-liter viercilindermotor met een vermogen van 138 pk. Mensen die op zoek zijn naar een tweedehands multi-purpose vehicle, kunnen kiezen voor de oudere Matrix of voor diens vervanger ix20, die vanaf 2010 als vijfdeursmodel wordt geleverd.