Hyundai
Alles wissen

Tweedehands Hyundai i20 kopen?

Hyundai i20: een auto in de compacte klasse

In 2008 heeft Hyundai de i20 op de markt gebracht. De i20 is een compacte en comfortabele auto. Het is een auto met voorwielaandrijving. Verder heeft men de keuze tussen een driedeurs variant en een vijfdeurs. De auto wordt gezien als zeer betrouwbaar en vrij zuinig. Een echte stadsauto die ook als kleine familie auto gebruikt kan worden.

Eerste generatie Hyundai i20

In 2008 werd de i20 voor het eerst aan het publiek getoond. De auto is in productie geweest tot 2014. Naast de reguliere versie van de eerste generatie i20, is er ook nog een luxere variant. Deze variant heet de i-Gen i20. De auto heeft verbeterde voor- en achterlichten, een nieuwe grill en mistlichten. Men heeft de keuze tussen een driedeurs variant en vijfdeurs. Voor het schakelen kan men kiezen tussen vier versnellingen automatisch en vijf of zes versnellingen handmatig. Ook zijn er nog verschillende modellen met verschillende motoren. Bij de driedeurs variant heeft men de keuze uit een motor met 78 pk, 100 pk of 126 pk. Bij de vijfdeurs variant is dit 78 pk, 90 pk, 100 pk, 116 pk of 126 pk. Sinds 2012 heeft de auto een nieuw design gekregen. Door dit design ziet de auto er sportiever uit. Ook hebben ze gelijk het comfort verbeterd.

Tweede generatie Hyundai i20: een nieuw design en nieuwe varianten

In 2014 kwam de tweede generatie van de i20 op de markt. De auto heeft, ten op zichte van de eerste generatie, een heel nieuw design gekregen. Van binnen is het veel luxer en is er meer comfort. Van buiten is de auto nog een beetje sportiever geworden. Ze hebben gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën om de auto helemaal klaar te maken voor de toekomst. Zo heeft elke auto een camera. Ook zit er een nieuwe 1.4-liter diesel motor in deze generatie. Naast de reguliere variant, en een speciale variant voor de Indiase markt, is er ook nog een i20 active. De active is een crossover versie van de i20. Deze variant van de i20 is klaar om van de weg af te rijden. Ook bij de reguliere versies heeft men weer de keuze tussen verschillende modellen. Zo zijn er modellen met benzine motoren en diesel motoren. Bij de driedeurs variant heeft men de keuze uit 75 pk, 84 pk, 90 pk en 100 pk. Bij de vijfdeurs variant is dit 75 pk, 84 pk, 90 pk, 100 pk of 120 pk.

Hyundai i20: een compacte tweedehands auto

Er is relatief weinig vraag naar een tweedehands i20, maar er zijn er genoeg. Dit komt de occasionkoper goed uit, aangezien de auto hierdoor niet al te prijzig is. Dat de auto onderschat wordt is een feit. Het is een comfortabele auto die zeer soepel rijdt en betrouwbaar is. De Hyundai i20 is een zeer goed alternatief voor één van de duurdere compacte auto's.