Hyundai
Alles wissen

Tweedehands Hyundai iX35 kopen?

Hyundai ix35: compacte SUV als opvolger van de Tucson

De Hyundai ix35 werd door fabrikant Hyundai gebouwd als opvolger van de Hyundai Tucson. Het model werd onthuld op de 2009 Frankfurt Motor Show met een verbeterd motorvermogen, brandstofefficiëntie, comfort en veiligheidsfunctie. Bekend onder de naam project LM, zijn er 36 maanden en 225 miljoen Amerikaanse dollar nodig om dit model te ontwikkelen. De ix35 werd in 2007 ontworpen door Hyundai designer Cha Il-Hoei, onder begeleiding van de voormalige BMW-ontwerper Thomas Buerkle in Hyundai's Rüsselsheim ontwerpstudio in Duitsland.

De compacte crossover komt met coupé-achtige lijnen, voelt aan als een premium voertuig en wordt geleverd met functies die niet beschikbaar waren bij zijn voorganger. De fabrikant voegt een nieuwe dieselmotor toe aan het assortiment motoren van de chique Hyundai ix35. Ook wordt de 2.0 liter motor herzien en komt er een nieuwe 2.4 liter 4-cilinder benzinemotor bij, ter vervanging van de 2.7 liter V6 die oorspronkelijk in de Tucson werd gebruikt. In alle gevallen heeft deze ix35 met zijn nieuwe automatische versnellingsbak met 6 versnellingen een lager brandstofverbruik en meer vermogen dan de Tucson

.

Motor tikkeltje chagrijnig, maar krachtig

De vraag naar kleine auto's groeit explosief en met de ix35 doet Hyundai zijn intrede in dit segment. Ontworpen om te kunnen concurreren met auto's als de Nissan Qashqai, Skoda Yeti en Kia Sportage, is het praktische ontwerp van de ix35 kenmerkend voor Hyundai. De auto is beschikbaar met een scala aan benzine- en dieselmotoren en rijdt beter dan verwacht. De besturing is snel en de rolneiging van de carrosserie wordt gemakkelijk onder controle gehouden.

Over het algemeen presteert deze auto heel goed. De motor is een tikkeltje chagrijnig, maar voldoende krachtig. Aangezien veel mensen na ongeveer drie jaar van auto veranderen, betekent de fabrieksgarantie van vijf jaar dat degenen die een tweedehands auto kopen van de eerste eigenaren, nog zeker twee jaar garantie hebben. Dit draagt enorm bij aan de gemoedsrust, vooral omdat dit model gericht is op gezinnen met een beperkt budget. De ix35 vormt overigens ook de basis voor de eerste door waterstof aangedreven voertuigen, die in het Verenigd Koninkrijk commercieel worden verhandeld. Dit model kreeg de naam ix35 FCEV.

Veel aandacht aan stijl en interieur

De Hyundai ix35 is een van de grootste in zijn klasse, wat betekent dat de bagageruimte met gemak een buggy en zelfs een paar golfclubs kan herbergen. Ook voorin hebben bestuurder en inzittenden veel hoofd-, been- en elleboogruimte. Dankzij de hoge zitpositie is het eveneens heel gemakkelijk om in en uit het voertuig te stappen. De ix35 heeft voor Hyundai een echte stap voorwaarts betekend en wekt de indruk dat er daadwerkelijk veel tijd en aandacht is besteed aan vooral de stijl en het interieur. De Hyundai ix35 is een van die auto's die erg populair zijn, maar toch nog redelijk anoniem blijven. Eén ding is zeker: wie op zoek is naar een eenvoudige, no-nonsense offroad auto tegen een redelijke prijs, zal van de aankoop van de ix35 als tweedehands auto beslist geen spijt hebben.

Meer Hyundai