Jaguar
Alles wissen

Tweedehands Jaguar F-Type kopen?

Jaguar F-Type: sportief en luxueus rijplezier

Een stijlvolle tweepersoons cabriolet met softtop klinkt ideaal voor een leuk zomers uitje. Nog beter wordt het met een supercharged motor, die de bestuurder snel over de weg laat vlammen. De Britse autofabrikant Jaguar Cars maakte het mogelijk met de cabriolet F-Type, in 2013 gelanceerd op de Los Angeles Motor Show. Jaguars opvallende keuze om eerst een cabriolet te lanceren in plaats van een hardtop sloot aan bij de trend in de Amerikaanse autowereld, waar de softtops populairder zijn.

Van cabriolet tot coupé

Door de ijzersterke combinatie van scherpe looks en een krachtige motor, werd de Jaguar F-Type in geen tijd een klassieker onder de Jaguars. De sportwagen bekoort zowel avontuurlijke autofans die graag een krachtpatser onder de motorkap hebben als klassieke rijders die de stijl en geschiedenis van Jaguar Cars weten te appreciëren. De scherpe rechthoekige grille, de dynamisch vormgegeven voorlichten, de allround sportieve look; de Jaguar F-Type heeft het allemaal. De cabriolet-versie kreeg er één jaar na de lancering in 2014 een broertje bij met de F-Type coupé. Beide auto's zijn ondertussen begeerd op de tweedehands markt.

Een raceauto met het comfort van een luxewagen

Een Jaguar ademt klasse. De Jaguar F-Type is een schoolvoorbeeld van hoe een sportief uiterlijk en een comfortabel interieur hand in hand kunnen gaan. De vormgeving van de cabriolet en coupé zijn gelijkaardig, hoewel die laatste net dat tikje meer bijzonder binnenin heeft. Dat heeft te maken met het feit dat de hardtop nu eenmaal meer zonlicht binnenlaat, voor een ruimer en opener gevoel. Let ook op het verschil in vormgeving tussen beide auto's achteraan. De cabriolet was vormgegeven op kracht en snelheid, en had geen noemenswaardige koffer. In de hatchback koffer van de coupé kan je wel enkele koffers of tassen kwijt, zodat deze F-type comfortabeler is voor uitstapjes.

Snelheid en kracht voor een ultieme rijervaring

Een kijkje onder de motorkap van de F-Type maakt meteen duidelijk waar deze auto's hun aerodynamische prestaties aan te danken hebben. Zowel de coupé als cabriolet werden op de markt gebracht met vier verschillende supercharged motoren, twee keer een 6-cilinder in V-vorm en twee keer een 8-cilinder in V-vorm. De 3.0 V6-motor heeft een vermogen van 340 of 380 pk, bij de 5.0 V8-motoren loopt dat op tot maar liefst 550 en 575 pk. Voor elke type motor is er de keuze tussen een handgeschakelde versnellingsbak of automatische transmissie. De remsystemen zijn in overeenstemming met de prestaties van de motor, zodat men onder alle omstandigheden geniet van totale beheersing.

Een occasion Jaguar F-Type: mooi om naar te kijken, zalig om in te rijden

Krachtig. Wendbaar. Uniek. Dat is de slogan die Jaguar koos om zijn F-Type aan te prijzen. Het vat in drie woorden samen wat deze wagen zo begeerd maakt in de wereld van occasions. Welk type motor de tweedehands F-Type ook heeft, men is steeds verzekerd van een technologisch hoogstaande auto die staat voor een ultieme rijbeleving. Ook de toekomst van de F-Type ziet er rooskleurig uit, met het SVR-model dat net op de markt is gebracht. Met zijn 5.0 V8 supercharged motor en 600 pk is het de krachtigste van de F-Types. Jaguar zorgt dat de F-Types een klassieker worden in de autowereld en een waardevolle investering zijn als tweedehands auto.