Kia
Alles wissen

Tweedehands Kia Rio kopen?

Kia Rio: een betaalbare auto

De Kia Rio is een compacte auto die geproduceerd werd door het zuid Koreaanse bedrijf Kia. De Kia Rio werd in het jaar 2000 voor het eerst op de markt gebracht. Inmiddels zijn ze bij Kia al drie generaties verder. De laatste generatie kwam in 2012. De Rio is een betaalbare auto die tevens geschikt is voor families. Hij is er als sedan en als vijf- en driedeurs hatchback. Door de vele kleuren heb je altijd wat om uit te kiezen. Zo kun je dus de auto kopen die echt bij je past.

Drie generaties van de Kia Rio

Door de jaren heen is er veel veranderd aan de Kia Rio. Als je nu foto's ziet van de eerste generatie en de laatste zie je een groot verschil. Niet alleen de stijl van de auto is veranderd, ook zijn er een hoop nieuwe opties en extra's bijgekomen. Het eerste model was vooral simpel en aan rijcomfort werd niet veel aandacht besteedt. De tweede generatie bracht hier al verandering in, sindsdien is het een auto waar je heerlijk in kunt rijden. De Rio kan betreft de klasse vergeleken worden met de Volkswagen Polo. Toch betaal je een stuk minder voor de Rio, maar hier lever je ook wat kwaliteit voor in. De kwaliteit van de Kia Rio is echter voldoende en vooral de nieuwere versies zijn erg prettig om in te rijden. De derde generatie is ruimer, krachtiger en ook zuiniger. Hier heeft Kia een grote sprong vooruit gemaakt. Omdat er diverse generaties zijn, is de Kia Rio uitstekend om te kopen als tweedehands auto. Comfort, rijplezier en de betrouwbaarheid van Kia maken het tot een goede keuze voor een tweedehands auto.

Verbeteringen bij de derde generatie

De stoere front geeft de nieuwste generatie Kia Rio een eigen gezicht. De oudere generaties zijn wat onopvallend. De motoren van de voorgaande generaties maken wat lawaai, maar hier heeft de laatste generatie geen last van. Ook is deze een stuk zuiniger en met maar 85 gram CO2 uitstoot per km vriendelijk voor het milieu. De derde generatie Rio is in vier verschillende uitrustingniveaus te verkijgen. Kies je voor de standaard uitvoering, dan heb je ook al behoorlijk wat leuke opties zoals een geïntegreerde radio en stuurbediening. Airconditioning en elektrische ramen zijn ook inbegrepen. De andere uitvoeringen hebben allemaal weer wat extra's. Het Super pack is de duurste en meest luxe uitvoering. Met deze uitvoering kun je onder andere genieten van parkeersensoren en cruise control.

Een Rio voor iedereen

Voor ieder budget kun je een leuke tweedehands Rio krijgen. Hierbij kun je ook nog kiezen uit versies met een diesel motor of juist benzine en handgeschakeld of een automaat. De compacte middenklasser is een auto waar je comfortabel in kunt rijden. En in welke variant je dit doet, hangt natuurlijk helemaal van je budget en wensen af.