Kia
Alles wissen

Tweedehands Kia Sportage kopen?

Kia Sportage: een sterke auto

De Kia Sportage is een compacte SUV die opvalt door zijn stoere en sportieve design. Het model werd in 1993 voor het eerst op de markt gebracht door het zuid Koreaanse bedrijf Kia. Op het moment dat de eerste Kia Sportage gemaakt werd, had Kia een samenwerking met Ford en Mazda. Ford en Mazda zorgde bij deze samenwerking voor de nieuwste technologieën en Kia voor de lage fabriekskosten. Vandaar ook dat de Kia Sportage, en dan vooral de eerste generatie, zoveel weg heeft van de Mazda Bongo. De eerste generatie werd verkocht als vijfdeurs SUV en was er als driedeurs versie. Nu, jaren later, is er veel veranderd en is er zelfs al een vierde generatie op de markt gebracht. Comfort, stijl, betrouwbaarheid en vooral veiligheid zijn kenmerken die je terugziet in de Sportage.

Verbeteringen nieuwe generaties

In 2015 werd de nieuwste generatie van de Kia Sportage voor het eerst getoond tijdens een auto show in Frankfurt. De verschillen wanneer je de eerste en de vierde generatie met elkaar vergelijkt, zijn enorm. Uiteraard is er veel veranderd in het design. De eerste Sportage was een stuk hoekiger en bij de laatste generatie zijn scherpe lijnen en zachte randen gecombineerd. Het maakt het tot een super moderne auto met een robuuste uitstraling. De vierde generatie heeft twee benzine motoren om uit te kiezen, een 2.0 liter van 120kW en een 2.4 liter van 138 kW. Dan is er ook een diesel motor, 2.0 liter van 130 kW. Het maximale kW dat de motor van de eerste generatie had was 87. De Sportage is altijd al een veilige auto geweest. Kia heeft daar ook meerdere prijzen mee gewonnen. Het is daarom ook een goedkope auto om te verzekeren. Natuurlijk is er wat betreft de technologie veel vernieuwing geweest. Zo beschikken sommige uitvoeringen over een 7-inch touch screen met Bluetooth, parkeersensoren, blind spot detection en nog veel meer.

Een goede tweedehands auto

Omdat de Kia Sportage altijd al een betrouwbare en veilige auto is geweest, is het een uitstekende keus om hem tweedehands te kopen. Tweedehands zijn alle generaties nog te vinden en kun je tevens kiezen uit verschillende uitvoeringen. Daarnaast kun je zoals gewoonlijk kiezen tussen handgeschakeld en een automaat. De Kia Sportage is een uitstekende familieauto. Aan comfort is veel aandacht besteed en zowel de bestuurder als de mensen op de achterbank, kunnen genieten van veel ruimte. Met de Sportage kun je makkelijk lange afstanden reizen. Op verschillende wegen zal de auto goed zijn werk blijven doen. Al is de auto redelijk compact, als stadsauto is hij niet erg geschikt. Het is natuurlijk een grote auto en parkeren wordt dan al lastiger. Een tweedehands Sportage is betrouwbaar en je kunt er jaren mee vooruit. De veiligheid van de auto is een belangrijk punt waar de Sportage goed op scoort. In 2013 zijn er wereldwijd wel 428,578 Kia Sportages verkocht. Het tweedehands aanbod is dankzij de populairiteit van de auto dan ook erg ruim.