Land Rover
Alles wissen

Tweedehands Land Rover Defender kopen?

Land Rover Defender: een klassieker met karakter

De Land Rover Defender is een van de modellen van het automerk Land Rover, dat bekendstaat als een van de oudste terreinwagenmerken ter wereld. De Defender is sinds 1983 op de wegen te vinden. Een tweedehands Defender is een auto met karakter. Al meer dan dertig jaar lang is deze auto geschikt voor zware omstandigheden. De Defender heeft een betrouwbaar en robuust imago.

Een auto voor zwaar terrein

De Land Rover Defender is een populaire terreinwagen van het Britse autobedrijf Land Rover. Een tweedehands auto van dit merk leent zich uitstekend voor zware omstandigheden. Denk aan lastig begaanbaar terrein, zoals zand en modder. Dankzij sterke autobanden met hoge tractie is het met deze Land Rover totaal geen probleem om te rijden op moeilijk begaanbaar terrein. Ook het feit dat de terreinwagen beschikt over vierwielaandrijving draagt hier aan bij.

Defender: een sterke terreinwagen

De Land Rover Defender bestaat sinds 1983. In eerste instantie hadden de modellen van deze terreinwagen echter een andere naam, namelijk Ninety en One Ten. Het autobedrijf Land Rover veranderde de naam van de terreinwagen in Defender om de kracht van deze wagen te benadrukken. In totaal zijn er vijf modellen van de Defender op de markt verschenen, te weten de Defender 90, de Defender 110, de Defender 127, de Defender 130 en de Defender 147. De Defender 90 en 110 werden verkocht als stationwagens, terwijl de 127 en 130 functioneerden als pick-ups. De Defender 147 is een zesdeurs model, dat alleen in Zuid-Afrika wordt geproduceerd.

Klassieker om mooie ritten te maken

De Land Rover Defender is een klassieker. Een tweedehands auto van dit merk is een prima vervoermiddel om mooie ritten te maken op buitenterrein. Wel hebben sommige automobilisten enige oefening nodig om goed in deze terreinwagen te kunnen rijden. Het model heeft namelijk een rechte zit en een groot stuur. Ook het koppelingspedaal is groter dan in een standaardauto. Zodoende is het niet verstandig om heel hard in een Land Rover te rijden.

Karakteristiek uiterlijk

Alle Defender terreinwagens beschikken over vierwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak met een vermogen van 122 pk. De gemiddelde topsnelheid is 145 kilometer per uur. Wat betreft het design heeft de Land Rover altijd een stabiel stalen frame, aluminiumcarrosserie en grote banden. Ook heeft de wagen een vierkante vorm, een radiateurgrille achterin en ronde lampen. Dit geeft de auto een robuust uiterlijk. Deze terreinwagen ziet er niet alleen stoer uit, maar voert de automobilist ook nog eens moeiteloos over lastig begaanbaar terrein.

Moeiteloos over elk terrein dankzij sterke motoren

De Land Rover Defender beschikt over 6 typen motoren. In eerste instantie hadden de motoren van de auto een 2.3 liter en 2,5 liter diesel. Na enkele jaren volgde de 2.5 liter turbodiesel en de 2,5 liter benzine. Ook met de 3,5 L V8-benzine en 3.9 L V8- benzinemotoren kan deze auto alles aan. De Defender is vrij zuinig qua verbruik. Zo gebruiken de dieselmotoren per 100 kilometer ongeveer 9 à 10 liter.