Nissan
Alles wissen

Tweedehands Nissan Juke kopen?

De Nissan Juke: compacte SUV

De Nissan Juke is zonder meer een opvallende verschijning. De wagen van de fabrikant uit Yokohama is dan ook niet zomaar een SUV. De 'stadse crossover', zoals Nissan de Juke zelf omschrijft, is namelijk compacter dan andere vergelijkbare SUV's. De keuze voor dit ontwerp zorgt ervoor dat de auto minder kolossaal is dan een doorsnee SUV. Binnen de stadsgrenzen is het comfortabel rijden met de Juke.

De ontwikkeling van de Nissan Juke

Voor de geschiedenis van de Nissan Juke hoeft men niet lang terug in de tijd te gaan. Nissan, na Toyota de grootse autofabrikant in Japan, presenteerde de Juke in 2009, toen nog onder de naam 'Qazana'. In 2010 is de auto, onder de huidige naam Juke, voor het eerst op de markt gebracht. Al snel werd de Juke goed ontvangen door pers en publiek, waarna Nissan in 2014 het vernieuwde model heeft uitgebracht. Een belangrijke reden voor de populariteit van de Juke is het design. Het relatief korte model, met het hoge dak en de kenmerkende grote wielen, geeft de Juke een eigenzinnig uiterlijk. De ongekende ruimte en het gunstige prijskaartje maken de Juke, voor de liefhebbers van het kenmerkende design, tot een ideale gezinsauto die ook sportief zijn mannetje staat.

De specificaties van de Juke

Alle modellen van de Juke zijn uitgerust met voorwielaandrijving. Het topmodel (de 1.6 DIG-T met een vermogen van 190 pk) heeft, zoals het een SUV betaamt, de beschikking over een vierwielaandrijving. Een ander kenmerk van een SUV is dat dit niet de meest zuinige auto's zijn. Toch is Nissan erin geslaagd een relatief zuinige wagen te produceren, met een gemiddeld verbruik van 6 liter per 100 kilometer. Het exacte verbruik is met name afhankelijk van de keuze voor het model. De Juke is zowel met een diesel- als met een benzinemotor verkrijgbaar. Nissan heeft de veiligheid van de Juke uitstekend weten te waarborgen. In de auto's is de geavanceerde Nissan Safety Shield-technologie terug te vinden. Dit houdt onder meer in dat de Juke een rijbaan-assistent en een dode hoek-assistent bevat. Hierbij wordt gebruikgemaakt van camera's en sensoren voor een zo betrouwbaar mogelijke werking. Het sportieve karakter van de Juke komt in het interieur tot uiting dankzij de keuze voor opvallende kuipstoelen. Ook het rijden zelf kan sportief: omdat de Juke de zogenaamde Torque vectoring bevat, kent de Juke een uitstekende wegligging, óók in de scherpere bochten.

De Juke als occasion aanschaffen

Met een cataloguswaarde vanaf zo'n 18.000 euro is de Nissan Juke relatief vriendelijk geprijsd. Toch is de keuze voor een tweedehands auto aantrekkelijk. Omdat de oudste modellen pas in 2010 zijn gefabriceerd, is de aanschaf van een occasion niet alleen een voordelige optie, maar in dit geval ook een slimme keuze voor de langere termijn!