Nissan
Alles wissen

Tweedehands Nissan Note kopen?

Nissan Note: een multifunctionele mini-MPV

De Nissan Note is een mini-MPV, die werd gepresenteerd tijdens de 2004 Paris Motor Show en ook vanaf dat jaar werd geproduceerd door de Japanse fabrikant Nissan. De vijfdeurs hatchback werd voorzien van Intelligent Key, wat inhield dat slechts een simpele druk op de knop voldoende was om de auto te ontgrendelen. De Nissan Note is gebaseerd op een beproefd platform, dat wordt gebruikt door de Renault-Nissan Alliantie: een nagesynchroniseerd V-platform. Dit wordt ook gebruikt door de nieuwste Renault Clio. De Note wordt in Japan verkocht, maar de autofabrikant heeft het platform in Groot-Brittannië verfijnd, speciaal voor productie en gebruik in Europa.

Concurrentie

Groot-Brittannië was de eerste markt in Europa voor lancering van de Note en wel begin 2006. Een aantal onderdelen van de auto zijn hetzelfde als die van de Renault Modus. Het voertuig was in feite ontworpen om te kunnen concurreren met de Opel/Vauxhall Meriva en de Citroën C3 Picasso, maar ook met de Modus zelf. De productie vond plaats in de fabriek van Nissan in Washington, Engeland. De Note werd gezien als een indirecte opvolger van de conventionele middelgrote Almera hatchback, waarvan de productie in Washington in november 2006 werd stopgezet. In Europa is de directe opvolger van de Almera de Tiida. De nieuwste Nissan Note werd in 2013 geïntroduceerd en wordt beschouwd als de rivaal van de populaire en hoog aangeschreven Honda Jazz.

Zeer zuinige motor

De in Groot-Brittannië gebouwde Note is Nissans meest aantrekkelijke kleine auto. Het wordt aangeboden met slechts drie motoren: twee benzinemotoren en één 1.5 liter diesel, waar vele andere modellen binnen de Renault-Nissan Alliantie ook over beschikken. De 1.2 liter is een 3-cilinder unit die goed presteert. Het vermogen van de motor is weliswaar klein, maar daar staat tegenover dat alle motoren modern en zeer zuinig zijn. Recent kreeg de Note onverwachte concurrentie van een relatief nieuwe klasse auto, de supermini crossover. Modellen als de Renault Captur, Peugeot 2008, Hyundai ix20 en Kia Venga zijn allemaal indirecte concurrenten van de Note. Dit is deels de reden waarom Nissan zich bij de nieuwste Note heeft gericht op stijl, vooral qua afwerking. De kleuren zijn aantrekkelijk en er zijn zelfs extra functies te krijgen, zoals grote gepolijste lichtmetalen wielen.

Zeer efficiënt interieur

De Nissan Note is een modern uitziende, goed gebouwde kleine auto, die een beetje groter is dan een conventionele supermini. De voordelen van de Note komen echt goed tot uiting in de uitzonderlijk efficiënte en flexibele ruimte van het interieur, waar goed over is nagedacht. De Nissan Note is een uiterst praktische auto en de uitvoerbaarheid kan ook als een heel sterk punt worden beschouwd. De brede deuropeningen aan de voor- en achterzijde en het feit dat het voertuig iets hoger van de grond af is, maken het gemakkelijk om in en uit te stappen. Positief is ook het geavanceerde infotainmentsysteem, dat GPS-navigator, slimme apps en zelfs internetradio bevat. Met daarbij opgeteld dat het een veilig en betrouwbaar voertuig is met goede motoren, en duidelijk is dat de enorm praktische Note ook als tweedehands auto een zeer goede aanwinst is.