Opel
Alles wissen

Tweedehands Opel Vivaro kopen?

Opel Vivaro: een populaire, compacte bedrijfswagen

De Opel Vivaro is al jarenlang zeer in trek als compacte bedrijfsauto. De bestelwagen is een badge-engineeringproject van General Motors, het moederbedrijf van Opel en Renault, waar wordt samengewerkt voor de merken Opel, Renault, Vauxhall en sinds 1999 ook Nissan. De Vivaro is daarom op enkele details na identiek aan de Renault Trafic en de Nissan Primastar. Bij een kleine facelift in 2006 werden de knipperlichten verplaatst van de voorbumper naar de koplamp.

Tweede generatie Vivaro

In 2009 begonnen de ontwerpers met de ontwikkeling van een nieuw model Vivaro. Vijf jaar later kwam dit nieuwe model op de markt. De Vivaro werd tegelijk met de nieuwe Renault Trafic gepresenteerd. Ook deze twee wagens zijn op enkele details na nagenoeg identiek. Bovendien lijken ze veel op hun voorgangers. Nieuw zijn details als de staande deurgrepen die zijn vervangen door liggende deurgrepen en de verlaagde zitpositie, zodat de verhoging boven de cabine niet meer nodig is.

Deze Vivaro is voorzien van een 1.6 liter dieselmotor met een enkele of dubbele turbo, afhankelijk van het aantal pk's. De Opel Vivaro als gesloten bestelwagen is er in twee lengtes, met een maximaal laadvermogen tot 1,2 ton. Daarnaast is er een Vivaro met een dubbele cabine en biedt de Combi ruimte aan 8 passagiers. De Sport ten slotte, is voorzien van sportieve bumpers, racestrepen op de zijkanten en een met leer bekleed stuur.

Luikjes voor verlengde laadruimte

De Opel Vivaro is beschikbaar met laadruimtes van 5,2 tot 8,6 kubieke meter. Daarmee biedt de bus plek aan drie europallets. Luikjes onder de passagiersstoelen verlengen de laadruimte tot 3,75 meter bij de standaard wielbasis en 4 meter bij de lange wielbasis, zodat ook extra lange planken gemakkelijk kunnen worden vervoerd. Via de openslaande achterdeuren en de schuifdeur aan de zijkant is de laadruimte gemakkelijk toegankelijk. Optioneel zijn achterdeuren die bij het openen aan de zijkant van de bus kunnen worden vastgezet.

Mobiel kantoor

Het geheel nieuwe interieur is aangepast naar de eisen waar een beetje bedrijfswagen aan moet voldoen. Zo biedt het dashboard ongeveer 24 liter aan opbergruimte en bevat de flexibele bijrijdersbank nog eens 42 liter aan bergruimte. De middelste stoel is neerklapbaar en biedt plek aan een laptop. Daarnaast geeft het dashboard mogelijkheden om smartphones met een scherm tot 4,7 inch te monteren en kunnen tablets met een scherm van 4,8 tot 10,6 inch boven de radio worden gemonteerd. Zo verandert de Vivaro in een handomdraai in een mobiel kantoor voor onderweg. Bovendien is de Opel Vivaro voorzien van Bluetooth voor handsfree bellen en audiostreaming, een USB-aansluiting en MP3-functies. Het 7 inch touchscreen navigatiesysteem biedt via een app toegang tot sociale media en internet radiozenders.

Doordachte innovatie

Een doordachte innovatie op het gebied van veiligheid is een concave-spiegel in de zonneklep aan de passagierskant, die overzicht geeft bij het rechtsaf slaan. De Opel Vivaro is al jarenlang razend populair als tweedehands auto. Met de extra laadruimte en mogelijkheden van de laatste generatie zal die populariteit zeker niet afnemen.