Peugeot
Alles wissen

Tweedehands Peugeot 107 kopen?

Populaire stadsauto

De Peugeot 107 is een stadsauto geproduceerd door de Franse automaker Peugeot en gelanceerd in juni 2005. De 107 werd ontwikkeld als het B-Zero project van PSA Peugeot Citroën in samenwerking met Toyota; de Citroën C1 en Toyota Aygo zijn opnieuw uitgebrachte versies van dezelfde auto, hoewel de Aygo meer detailverschillen heeft dan de C1. Alle drie zijn gebouwd met de nieuwe voorzieningen van de Toyota Peugeot Citroën Automobile Tsjechische joint venture in de stad Kolín, Tsjechië. Het voertuig is een vierpersoonsauto en verkrijgbaar als een drie- of vijfdeurs hatchback. De 107 verving na 12 jaren de 106. In 2008 werd een herziene versie van de Peugeot 107 uitgebracht. De populaire stadsauto maakte lichte visuele veranderingen door, met as meest opvallende een vernieuwde grille. Het interieur werd voorzien van een breder scala aan stoffen bekledingen en de optielijst werd uitgebreid. De motoren zijn herzien, teneinde te komen tot een gunstiger brandstofverbruik en lagere emissies.

Een sterk karakter

De 107 is een compacte auto met een sterk karakter, veelzijdig in gebruik en voelde zich vooral thuis in de stedelijke omgevingen. De lengte van de auto bedroeg niet meer dan 3,5 meter, maar er moesten een heleboel veiligheidsvoorzieningen worden opgenomen. De 107 is ruim 25 cm korter dan de oude 106 en kleiner in elk opzicht. De driedeurs vorm lijkt het meest comfortabel, maar de vijfdeurs heeft bewezen een groter commercieel succes te zijn. De 107 beschikt over een aantal handige designsnufjes. Zo is de achterruit zodanig afgewerkt in zwart, dat de auto een zeer opvallende staart heeft, vooral wanneer het in lichtere kleuren wordt geschilderd.

Facelift

In februari 2009 kreeg de Peugeot 107 een facelift, om zodoende te voldoen aan de nieuwe vormgeving van de Citroën C1 en Toyota Aygo. De enige esthetische wijzigingen vinden plaats aan de voorbumper, het interieur en de wieldoppen. Onder meer wordt de kentekenplaat verplaatst van de zwarte strip in het midden van de voorruit naar de onderkant van de voorruit. Ook zijn er twee zijsplitten toegevoegd om de auto een nieuwe look te geven. Verder heeft het interieur nu meer keuze als het gaat om stoffering voor de stoelen. Andere verbeteringen aan de wagen zijn te vinden in de motor, die nu 106 gram koolstofdioxide per kilometer produceert, en een verbeterd brandstofverbruik van 61 mpg-GMP naar 62.8 mpg-GMP. Begin 2012 kreeg de Peugeot 107 een verdere facelift. Hij heeft nu een nieuwe motorkap en voorbumper met geïntegreerde verlichting voor rijden bij dag. Het interieur zag een verandering in de vorm van een met leder bekleed stuurwiel en een nieuwe pook. De 107 werd vervangen door de Peugeot 108, die werd gelanceerd in juli 2014.

Voldoet aan verwachtingen

De Peugeot 107 voldoet aan meer dan de verwachtingen. Het werd toentertijd gelanceerd op hetzelfde tijdstip als haar zustervoertuigen, de Citroën C1 en Toyota Aygo, maar bleek toch populairder te zijn. De Citroën was het goedkoopst en ook leverbaar met een dieselmotor. De Toyota was het avontuurlijkst ontworpen. De Peugeot zat daar ergens middenin, maar blijkt als stadsauto net dat beetje meer te hebben, wat de aankoop ervan als tweedehands auto een goede aanwinst maakt.