Renault
Alles wissen

Tweedehands Renault Kadjar kopen?

Renault Kadjar: compacte SUV met extra klasse

Met de Renault Kadjar legde de Franse autofabrikant in 2015 een belangrijke troef op tafel in het segment van de crossovers. De compacte SUV werd gelanceerd op de Autosalon van Genève om het gat tussen de Renault Captur en Koleos op te vullen. Deze nieuwkomer op de markt kan de concurrentie met soortgenoten als de Nissan Qashqai, Ford Kuga en Volkswagen Tiguan uitstekend aan. Renault keek het kunstje van een kwalitatief goede crossover af van de Japanse autofabrikant Nissan, die in dit segment met de Qashqai successen oogst. Renault gebruikte de aanwezige veiligheidsvoorzieningen van deze Japanner en verrijkte het model Kadjar onder meer met een frivoler interieur, grotere kofferruimte en een motor met meer vermogen. Het maakt de Renault Kadjar ook als tweedehands auto zeer interessant.

Kadjar gemodelleerd naar de Qashqai

Dat de Kadjar overeenkomsten heeft met de Nissan Qashqai is niet zo vreemd. Het Franse model is in samenwerking met de Japanse autofabrikant ontwikkeld. De Nederlander Laurens van den Acker geldt als de hoofdontwerper. De Kadjar deelt niet alleen veel techniek met de Qashqai, maar ook een deel van de carrosserie als de raam- en daklijn. Dit leverde bij elkaar een aardige besparing op de ontwikkelingskosten op, wat weer een gunstig effect op de prijs had. Ook rijders in een tweedehands Kadjar profiteren hiervan. Renault heeft wel duidelijk zijn handtekening gezet onder het design van de compacte SUV, dat wordt gekenmerkt door het dynamische lijnenspel en de brede schouders. De auto heeft hierdoor een sportieve uitstraling. Het grote merklogo wordt omlijst door de grille van de auto, die licht omhoog lopende koplampen heeft.

Eén benzinemotor en twee dieselvarianten

De Renault Kadjar heeft een lengte van 4450 mm, breedte van 1840 mm en hoogte van 1600 mm. Het Franse model werd op de markt gebracht met drie verschillende motoruitvoeringen. Een 1.2 liter Energy TCe-benzinemotor met een vermogen van 130 pk en een koppel van 204 Nm. En twee dieselvarianten: een 1.5 liter Energy dCi-dieselmotor met 110 pk aan vermogen en een koppel van 260 Nm, en een 1.6 liter Energy dCi-dieselmotor van 130 pk en 320 Nm koppel. Alle Kadjar-modellen zijn standaard uitgerust met voorwielaandrijving. Alleen bij de 1.6 liter diesel is er ook sprake van vierwielaandrijving.

Kadjar met verschillende uitrustingsniveaus

Het interieur van de Renault Kadjar is geïnspireerd op dat van stationwagens. De Kadjar is voorzien van veel binnenruimte, de laadvloer is volledig vlak te maken. Er is standaard 472 liter aan bagageruimte voorhanden. Daarnaast is de achterbank in ongelijke delen te verdelen. Het maakt de Kadjar tot een bijzonder praktische auto, die zeer geschikt is voor gezinnen. Een 7 inch TFT-kleurenscherm neemt in het interieur een centrale plaats in. Er zijn meerdere uitvoeringen van de Kadjar, met verschillende uitrustingsniveaus. De Kadjar Life is het instapmodel, de Kadjar Zen heeft een iets rijkere uitrusting. Daarboven zit weer de Kadjar Intens en uiteindelijk de Kadjar Bose als variant met de rijkste uitrusting.

Na de Renault Captur is de Renault Kadjar opnieuw een voltreffer van de Franse autofabrikant. Het model is relatief nieuws, dus het is nog even goed zoeken naar een tweedehands auto. Maar wordt deze gevonden, is deze zeker in goede staat.