Renault
Alles wissen

Tweedehands Renault Megane kopen?

Een gebruikte Renault Mégane aanschaffen

Toen de tijd rijp was voor de opvolger van de Renault 19, besloot het ontwikkelteam van de Franse fabriek om grotendeels aan het bestaande design vast te houden. Het resultaat van hun ideeën ging onder de naam Renault Mégane de markt op. De auto werd in september 1995 gepresenteerd op de Internationale Automobilausstellung in Frankfurt. Op dat moment was de Renault 19 nog in productie, maar het afzetgebied van dit model verplaatste zich vanaf 1997 naar Turkije en Zuid-Amerika. Net als zijn voorganger bevond ook de Mégane zich in het C-segment. Onder andere het chassisontwerp en de motoren werden overgenomen van de Renault 19, al waren ze wel op belangrijke punten aangepast. Een groot uiterlijk verschil was de grille, die geïnspireerd was op het vroege Renault 16-front.

Tweedehands auto in diverse uitvoeringen

De compacte middenklasser maakt nog steeds deel uit van het autoaanbod van Renault. Er zijn vier generaties uitgebracht, met steeds behoorlijk wat carrosserievarianten. In de eerste jaren was de Renault Mégane leverbaar als vijfdeurs hatchback, vierdeurs sedan en tweedeurs coupé. Medio 1996 kwam middels de Mégane Scénic nog een andere versie uit. Dit was een compact MPV-model dat voortborduurde op de eerdere hatchback. Een paar jaar later, in 1998, rolde de Mégane-cabriolet uit de fabriek. Voor deze tweedeurs met stoffen dak stond de coupéversie model. In 1999 werd de Scénic losgekoppeld van de overige Mégane's, en ging als op zichzelf staand type verder. Het besluit viel samen met een facelift van de oorspronkelijke auto's uit de eerste serie.

Tweede- en derde generatie

Een opvallend herkenningspunt van de lijn die vanaf 1999 werd ingezet, is de gewijzigde voorzijde. Het licht V-vormige front had plaatsgemaakt voor een grille bestaande uit twee delen. De eerste generatie Renault Mégane is vanaf 1999 aangevuld met een stationwagen, de Break. Voor de volgende generatie werd naast het motorische gedeelte ook de achterkant van de auto onder handen genomen. Het nieuwe model kwam vanaf september 2003 beschikbaar als hatchback, coupé-cabriolet, sedan en Grand Tour-stationwagen. Enkele maanden later riep een vakjury van gerenommeerde Europese autojournalisten de Mégane uit tot 'Auto van het Jaar'. De auto is dan ook van jong tot oud erg geliefd! De derde generatie die zich in 2008 aandiende, werd voor het eerst voorzien van turbobenzine- en turbodieselmotoren.

Renault Mégane anno nu

De 2008-generatie van Mégane zette de traditie van hatchback-, coupé-, cabriolet- en stationwagenmodellen voort. In 2012 onderging deze editie upgrades aan het motorgedeelte, de veiligheid en de buitenzijde, terwijl in 2013 de voorkant een nieuwe styling kreeg. Maart 2016 verscheen de vierde generatie van de Renault Mégane. De hatchbackvariant was in navolging van de 2003- en 2008-productiemodellen de eerste om te worden geproduceerd. Deze laat een sportiever ogend en wat langer design zien in de uitvoeringen Life, Zen, Bose, GT-Line en GT. Er is keuze uit drie diesel-dCi- en drie TCe-benzinemotoren, waaronder een 1,6 liter 205 pk-TCe. Nieuw of oud, met tien miljoen verkochte Mégane's wordt dit type tweedehands auto regelmatig aangeboden.