Renault
Alles wissen

Tweedehands Renault Twingo kopen?

Renault Twingo, populaire tweedehands auto

De Twingo is een klassieke wagen onder de Renault-modellen, en ondertussen aan zijn derde generatie toe. Het is dan ook een gewaardeerde stadsauto, met een niet aflatende populariteit. Vanwege zijn lage prijs en beperkte afmetingen wordt de Renault Twingo ingedeeld in de A-klasse. Dit segment noemt men ook wel de miniklasse. Binnen het aanbod van de Franse autofabrikant nam hij de plaats in van de Renault 4, een klassieker die tussen 1961 en 1993 werd geproduceerd. Voor de presentatie van de Twingo was gekozen voor de Parijse autobeurs Mondial de l'Automobile die najaar 1992 werd georganiseerd. Een half jaar later verscheen de als driedeurs hatchback uitgevoerde personenwagen op de Europese markt. De eerste generatie zou het tot 2007 uithouden, al werden tussendoor wel enkele facelifts uitgevoerd.

Moderne wagen voor zijn tijd

In de periode dat de Twingo debuteerde, ging hij als behoorlijk vooruitstrevend de boeken in. Het model had bijvoorbeeld centraal gepositioneerde afleesinstrumenten, met een digitale snelheidsmeter. Verder was de achterbank in- of uit te schuiven. Op die manier kon de bagageruimte van de kofferbak worden vergroot, of voor meer beenruimte voor de passagiers achterin worden gezorgd. De eerste versie van de Renault Twingo beschikte over een 1,2 liter 50 pk-benzinemotor. In 1996 verving men deze door een multi-point fuel injection D7F 1,2 liter 58 pk-exemplaar. Twee jaar later moderniseerde Renault het front en het interieur, terwijl in 2000 de wielen en buitenkant aan de beurt waren en een 75 pk-motor werd geïntroduceerd. September 2004 pastte men het exterieur nogmaals aan. Nieuw was het Renault-logo op de kofferbakklep.

Tweede generatie Renault Twingo

Tijdens de Autosalon van Genève in 2007, werd de tweede generatie voorgesteld met onder meer verbeteringen met betrekking tot de veiligheid. In de zomer van 2007 kwam de nieuwe Twingo officieel uit. Renault had een uitgebreid scala aan afwerkingen samengesteld. De hatchback was verkrijgbaar in uitvoeringen als Access, Authentique, Dynamique, Expression, Initiale, Série Limitée Parisienne en Série Limitée Night and Day. Motorisch bestond de keuze uit drie 1,2 liter benzinemotoren variërend van 60 pk tot 100 pk-turbo, en een 1,5 liter 84 pk-dieselmotor. Van begin 2008 tot augustus 2013 werd de Twingo Renaultsport 133 geproduceerd. Dit model was uitgerust met een 1,6 liter 133 pk-benzinemotor. Tussendoor kreeg de reguliere Renault Twingo in 2011 een facelift aan de buitenzijde.

Tweedehands auto van derde generatie

Bij de derde generatie was het aantal deuren uitgebreid. In plaats van de gebruikelijke driedeurs is de Twingo die sinds 2014 verschijnt een vijfdeurs. Een ander groot verschil met de voorgaande generaties is dat van voorwielaandrijving is overgeschakeld op achterwielaandrijving. Daarnaast zijn er wat centimeters toegevoegd aan de wielbasis en de hoogte. Qua lengte en breedte is de 2014-Twingo juist wat kleiner dan het vorige design. De nieuwe Renault Twingo wordt verkocht met twee verschillende benzinemotoren, namelijk een 900 cc 90 pk-TCe met StopStartfunctie en een 71 pk-SCe 70 van één liter. Deze is eveneens beschikbaar als StopStartsysteem.