SEAT
Alles wissen

Tweedehands SEAT Mii kopen?

SEAT Mii als geschikte kleine stadsauto

De SEAT Mii is een kleine stadsauto, die deel uitmaakt van de Volkswagen Group New Small Family (NSF). Dit voertuig was een nieuwe versie, die gemodelleerd was naar de Volkswagen Up! Aanvankelijk was de auto alleen beschikbaar als een driedeurs versie, maar in 2013 werd een vijfdeurs variant ter verkoop aangeboden. De Mii deelt hetzelfde platform met de Volkswagen Up! en de koda Citigo. De Mii heeft aan de voorzijde de typische pijlvorm van het merk, de zijkant heeft krachtige wielkasten en ook het slanke dak is kenmerkend. De driehoekige koplampen geven het nieuwe ontwerp weer.

De auto biedt de grootste bagageruimte in zijn klasse, met een volume van 251 liter. Dit kan in een handomdraai naar 951 liter worden uitgebreid door de achterbank op te klappen. De vijfdeurs versie van de SEAT Mii werd in mei 2012 op de markt gebracht. In 2014 presenteerde Seat op de Geneva Motor Show de 2014 SEAT Mii, speciaal ontworpen voor dames en gebouwd uit een samenwerking met het Spaanse modebedrijf Mango.

Schoon en zuinig

De Mii heeft het typische uiterlijk van een SEAT, maar is onder de motorkap voorzien van de betrouwbare VW-technologie. Bij aanvang werd de kleine auto verkocht als driedeurs, maar later kwam er ook een variant van de SEAT Mii beschikbaar in de vorm van een vijfdeurs hatchback. Standaard wordt de Mii geleverd met vier airbags en het noodremsysteem City Safety Assist. Aanvankelijk werd de stadsauto uitgerust met een 3-cilinder benzinemotor en was de auto toch vrij snel op de weg. Het basismodel heeft een bereik van 60 km/h, de sterkere versie van de SEAT Mii kan tot 174 km/h komen. De Mii is zeer zuinig. Beide modellen kunnen met ongeveer 4,5 liter benzine 100 kilometer afleggen, met een uitstoot van 109 gram CO2 per kilometer. De meest efficiënte versies zijn de Ecomotive-varianten met een CO2-uitstoot van 97 g/km. Daarmee is de Mii het schoonste en zuinigste model van deze klasse.

Pure klasse

Het nieuwe City Safety Assist-systeem van de Mii waarschuwt de bestuurder of remt automatisch in geval van gevaar. Een lasersensor herkent andere voertuigen aan de voorzijde en analyseert de afstand en hun beweging. Sinds de Arosa had SEAT geen concurrerende stadsauto meer op de markt gebracht, maar met de komst van de Mii kwam hier verandering in. Standaard wordt dit model uitgerust met bumpers in de carrosseriekleur, airbags aan de voor- en zijkant, een waarschuwingssignaal om de veiligheidsgordel om te doen, stuurbekrachtiging, MP3 stereo cd/radio en een in hoogte verstelbaar stuurwiel. Een mobiel 5 inch scherm dat fungeert als GPS-navigator, handsfree telefoonsystemen en een on-board computer zijn beschikbaar als optie.

Kleine stadsauto's als de Mii worden vaak aangeschaft door personen die voor het eerst een auto kopen of degenen die net zijn geslaagd voor hun rijexamen. Het is een perfecte auto voor het rijden in druk stadsverkeer en het interieur is van hoge kwaliteit. Voor kopers van een tweedehands auto is de Mii een uitstekende compacte stadsauto.

Meer Seat