Suzuki
Alles wissen

Tweedehands Suzuki kopen?

Suzuki: het veelzijdige aanbod van een voertuigengigant

Suzuki maakte ooit in Europa furore met lichte kleine wagens en jeeps. Inmiddels heeft deze autofabrikant ook een plek tussen de andere modellen veroverd. Het Japanse bedrijf werd in 1909 opgericht door Michio en Shunzo Suzuki. Ze maakten in 1937 hun eerste auto. Daarnaast was de onderneming bovendien op een heel ander vlak actief. Het produceerde namelijk ook weefgetouwen en wapens. Tegenwoordig maakt het bedrijf naast auto's ook motorfietsen en buitenboordmotoren. Jaarlijks rollen er 2,8 miljoen auto's van de transportband, net als 2 miljoen motorfietsen en 100.000 buitenboordmotoren. Het is daarmee een van de marktleiders van de wereld op het gebied van voertuigen.

Sterke presentatie bij nieuwe en gebruikte auto's

Suzuki heeft automodellen in iedere klasse. Zo zijn er lichte en compacte auto's voor de single die een handige wagen voor het uitgaansleven in de stad zoekt. Maar ook de zakenman die jaarlijks vele kilometers maakt en een representatief model nodigt heeft, kan terecht bij het Japanse automerk. Of voor automobilisten die vaak door ruig terrein rijden, heeft de autofabrikant een krachtige terreinwagen beschikbaar. Daarbij heeft Suzuki door zijn lange geschiedenis en populaire modellen ook een groot aandeel in de occasionmarkt. Een tweedehands auto van dit merk is er in allerlei soorten en maten te vinden. De Alto wordt bijvoorbeeld niet meer geleverd, maar is nog volop verkrijgbaar als gebruikte wagen.

Auto's voor ieder doel

Op dit moment heeft Suzuki zes modellen leverbaar. De compacte en zuinige Celerio is de opvolger van de Alto. De wagen heeft een zeer lage CO2-uitstoot. Met zijn 3-cilindermotor kan hij een topsnelheid halen van 155 kilometer per uur en in 14 seconden optrekken naar 100 kilometer per uur. De Swift is een sportievere wagen die ook zuinig rijdt dankzij een 1.2 liter DualJet-benzinemotor. Met vier cilinders haalt hij 165 kilometer per uur en trekt hij in 12,3 seconden op naar een snelheid van 100 kilometer per uur. De Baleno is een veelzijdige auto die net iets groter is als de Swift en heeft een bagageruimte waar 355 liter in kan. Wie graag naar het buitenland reist, kan veel baat hebben van de AllRoader Vitara met een AllGrip-aandrijving. Hiermee worden besneeuwde bergpassen of zandwegen een stuk eenvoudiger begaanbaar. Op snelwegen kan deze auto een topsnelheid halen van 180 kilometer per uur. Ook heeft hij een acceleratievermogen van 11,5 seconden. De S-Cross biedt binnen veel ruimte en is daardoor de gezinsauto uit de modellenreeks van de Japanse autofabrikant. Daarbij heeft deze wagen 430 liter aan ruimte voor bagage en kan hij 1.200 kilo trekken. De Jimny is een compacte terreinauto met een Drive Action 4x4-systeem. Hierdoor heeft de bestuurder onder andere een goede grip op onverharde wegen. De benzinemotor met zestien kleppen is ook met automaat verkrijgbaar. Er zijn dus veel nieuwe modellen die bekende namen als de Alto prima kunnen vervangen. Daarbij zijn oude bekenden, zoals de Swift en Jimny, weer aangepast aan de moderne tijd.