Toyota
Alles wissen

Tweedehands Toyota Verso kopen?

De Toyota Verso: de midi-MPV van Toyota

De Toyota Verso is de monovolume-variant van de Toyota Corolla: het meest verkochte model van Toyota. De eerste Verso-generatie werd gefabriceerd tussen 2000 en 2002. Toen heette het model nog de Toyota Corolla Verso. Ook de Avensis Verso en de Yaris Verso werden in die tijd nog geproduceerd. Toen de productie van deze twee modellen echter werd stopgezet, doopte de autofabrikant de Toyota Corolla Verso om tot Toyota Verso. De tweede generatie werd van 2004 tot 2009 gebouwd en de derde generatie volgde in 2009. Wegens doorslaand succes onderging het model in 2013 weer een aantal veranderingen. Deze generatie is gebaseerd op de Auris en er is sindsdien ook een uitvoering met panoramadak verkrijgbaar. De Verso is beschikbaar als twee-, vijf- en zevenpersoonsauto. Hiermee is de Verso de ultieme gezinsauto.

Praktisch en milieuvriendelijk rijden met de Verso

De Toyota Verso is met elke generatie een stukje groter geworden en ook op het gebied van motoren, design en comfort zijn stappen gemaakt. Met iedere facelift kreeg het model meer uitstraling: de auto valt op door de strakke lijnen en elegante vormen. De Verso is zowel als benzine als diesel verkrijgbaar. De benzinemotoren hebben een uiteenlopend vermogen van 110 tot 130 pk met een cilinderinhoud van 1.6 of 1.8 liter. Verder zijn er maar liefst drie dieseluitvoeringen: de 2.0 liter van 116 pk, de 2.2 liter van 136 pk en de D-4D D-CAT motor van 177 pk. De 2.2 liter is de krachtigste auto in zijn segment en is niet alleen sterk, maar heeft een van de schoonste dieselmotoren die er bestaan. Hiermee is dit type op het gebied van diesels ook nog eens een milieuvriendelijke keuze.

De Verso als bedrijfswagen

Hoewel de Verso een echte gezinsauto is, is er ook een bedrijfswagen van dit model op de markt. Bij deze tweezitter bevindt zich achter de voorstoelen een schot, waarachter zich een vlakke laadruimte bevindt. Deze auto heeft nog steeds vijf deuren die allemaal open kunnen, maar de achterportieren zijn geblindeerd. De Verso kan dus ook prima als tweedehands bedrijfsauto dienst doen. Een betrouwbare keus die staat voor veel veilige kilometers.

Veilig en vertrouwd op weg met een tweedehands auto van Toyota

Het Japanse automerk Toyota staat al jarenlang bekend om de betrouwbare techniek en goede prestaties. Dit kenmerkt ook de Verso. Niet voor niets werd de 2.2 liter dieselvariant in 2006 al als winnaar uitgeroepen in de verkiezing tot gezinsauto van het jaar. De Verso wordt als onverstoorbaar en onverwoestbaar aangemerkt en gaat dan ook jarenlang mee. Het is een duurzame auto die probleemloos veel kilometers kan maken en die, net zoals heel veel andere Toyota-modellen, met de jaren weinig van zijn oorspronkelijke kwaliteit verliest. Wie een ruime, betrouwbare tweedehands gezinsauto zoekt, zal met dit model niet bedrogen uitkomen. Ook voor de rijders die graag wat meer luxe prefereren kan de Verso uitkomst bieden. De nieuwere modellen zien er eigentijds en gestroomlijnd uit en zijn met diverse extra's verkrijgbaar, zoals een panoramadak en parkeersensoren.