Volvo
Alles wissen

Tweedehands Volvo S60 kopen?

Volvo S60; dynamisch rijden met comfort

De Volvo S60 werd in 2000 geïntroduceerd als veiligste en sportiefste Volvo ooit. Een unieke combinatie die de merknaam eer aan doet. Naast de S60 werd er datzelfde jaar een speciale sporteditie uitgebracht met 170 pk, een 5-cilindermotor, half lederen interieur en metallic uitstraling. In 2004 kreeg de Volvo S60 een uitgebreide facelift, met een upgrade in het motorprogramma bij zowel de benzinemotor (die van 2,4T naar 2,5T ging) als de dieselmotor, die werd uitgerust met de sterke motor D5. Goed voor een vermogen van 185 pk.

De ontwikkelaars zaten echter niet stil en in 2009 kreeg de S60 een nieuw model, gericht op de sportieve rijder. Deze versie wordt ook wel de tweede generatie Volvo S60 genoemd en is gebaseerd op het Ford EUCD-platvorm, dat ook voor eerdere Volvo-modellen werd gebruikt. Er werd een unieke veiligheidsinnovatie geïntegreerd en de motoren werden zuiniger gemaakt. De S60 maakt het mogelijk om met optimaal comfort en veiligheid te rijden, zonder hiervoor in te leveren op sportiviteit, snelheid en design. De auto is hierdoor ideaal voor hippe zakenmensen, jonge gezinnen en de robuuste rijder.

Een tweedehands Volvo S60: verrassend veilig

De Volvo S60 is het toonbeeld van Scandinavisch design en veiligheid. Alle types beschikken over een sterke 4-cilinder motor en afhankelijk van het type is een tweedehands auto zowel als automaat als handgeschakeld beschikbaar. Met dit model hoeft men geen concessies te doen. De auto staat voor comfort, heeft een elegante uitstraling en geeft een gevoel van pure luxe. Het unieke city safety systeem met voetgangersdetectie is in staat zelf in te grijpen bij onverwachte obstakels op de weg. Het systeem is speciaal ontworpen om personen te herkennen, zodat de bestuurder extra veilig achter het stuur zit.

De Volvo S6 Nordic+ mag hier niet ontbreken. Dit type is ook met verschillende motortypen beschikbaar en haalt zo een vermogen van maximaal 367 pk. Optimaal comfort wordt geboden door de verwarmbare stoelen, de navigatie en Volvo On Call, Xenon koplampen, lichtmetalen velgen, lederen bekleding en FWD-aandrijving. Dit model is ideaal voor iedereen die meer uit zijn rijervaring wil halen.

Innovatieve motorprestaties voor een optimale rijsensatie

Een S60 stelt nooit teleur. Door de talloze ontwikkelingen staat deze tweedehands auto garant voor een krachtige rijprestatie, een gestroomlijnd design en een sportieve sensatie onderweg. Deze elementen gaan gepaard met het comfort en de veiligheid waar Volvo om bekend staat.

Volvo is al jaren actief bezig met de ontwikkeling van zijn motoren en met deze serie S60 slaan zij een nieuwe weg in. De motoren zijn niet alleen sneller en krachtiger dan voorheen, elke motor is bovendien energiezuiniger en lichter gemaakt. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de S60 een breed scala aan modellen biedt. Van T3 tot T6AWD of een dieselmotor van D2 tot D5AWD. Niet voor niets is deze auto de favoriet van de Belgische sportklasse BTCCS-coureurs Vincent Radermecker en Eric van de Poele met hun Volvo S6 Racing.