Alfa Romeo Giulia 1600 Super "Bolino d'oro"

Gewijzigd sinds 1 week

Alfa Romeo Giulia 1600 Super "Bolino d'oro"

(Financieren?)
€ 39.950,-
  • BouwjaarJan 1967
  • Kilometerstand35.398 km
  • Vermogen98 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenGroenSedan4 deuren5 zitplaatsen
  • KentekenPM-40-37

Informatie van de verkoper

Voor de échte Alfisten! De Alfa Romeo Giulia Super "Bolino d'oro". Toen de jaren 50 ten einde kwamen werd het duidelijk dat de voorganger van de Giulia de Giulietta vervangen moest worden, deze Giulietta ging namelijk ondertussen ook al weer 10 jaar mee. Op 27 juni 1962 was de opvolger van de Giulietta daar, gepresenteerd op het circuit van Monza, Italië. De Giulia TI is ontworpen door Orazio Satta Puliga. Zeer opvallend was de lage luchtweerstand, die de toch hoekige Alfa Romeo had. Deze lage luchtweerstand kwam door de zogeheten "Kamm-Tail". Door deze "Kamm-Tail had de Giulia zelfs minder luchtweerstand had dan een 911 uit de zelfde tijd. Met het model Giulia trapte Alfa Romeo de tot en met 1978 durende carrière af. Tevens was het de basis voor tal van Alfa Romeo modellen. De Sprint en Spider zijn twee van die iconen die hun basis in de Giulia vonden.
De Giulia werd een enorm economisch succes voor Alfa Romeo, daarom volgden er al snel varianten op deze Giulia. In april van 1963 kwam Alfa Romeo met de Giulia TI Super. Dit was een wel heel bijzondere uitvoering. Deze TI werd in totaal maar 501 keer geproduceerd en is alleen aan private coureurs aangeboden.
De Giulia Super werd gepresenteerd in het voorjaar van 1965, tijde de autoshow, Geneve Zwitserland. De Giulia Super kreeg een krachtigere motor, betere carburateurs, de versnellingspook werd op de vloer gemonteerd en een groot aantal detailwijzigingen. Onder andere het kenmerkende embleem dat het model zijn "Bollino d´oro" bijnaam geeft. "Bollino d´oro" betekent in de volksmond gouden bol/bal en is de benaming voor de eerste generatie Supers. Deze naam verwijst naar het gouden schildje op de c-stijl.

Wij bij HooG Selections presenteren u met trots deze Alfa Romeo Giulia Super. Dit prachtige exemplaar is gebouwd in 1967, om precies te zijn op 23-01-1967. Het door ons aangeboden exemplaar betreft een origineel Italiaans geleverde auto en verkeert in een nooit gerestaureerde en zéér originele en roestvrije conditie. Deze fraaie Alfa Romeo is voorzien van het zeer zeldzame "Bollino d´oro pakket". Deze Giulia is voorzien van een roestvrijstalen grille, roestvrijstalen dorpelafwerking en het "Bollino d'oro"- embleem op de' C-stijl. Wat zeer uniek is aan dit exemplaar zijn de deurpanelen. Deze zijn nog voorzien van het plastic uit de fabriek, precies zoals deze werd geleverd in '67. Wat een leuke detail is, zijn de ventilatieraampjes. Bij de eerdere modellen wou het mechanisme om de ramen te sluiten nog wel eens afbreken. Bij dit model hebben ze dit mechanisme geïntegreerd in de deur. Deze Giulia Super is volledig origineel, van de radio tot aan de carrosserie. Aan deze Giulia Super is dan ook niet gelast. Dit alleen al is uniek voor een Alfa van deze leeftijd. In het jaar 2016 is de auto gekocht door een zeer liefhebbende eigenaar uit Nederland. Wij hebben het exemplaar in juli 2022 overgenomen, hierna hebben wij direct het nodige groot-onderhoud uitgevoerd. Wij hopen dat u net zo enthousiast bent over de Alfa Romeo Giulia als dat wij zijn. Wij nodigen u dan ook graag uit om deze pracht auto te bewonderen onder het genot van een heerlijke kop koffie, graag tot ziens bij ons in Katwijk.

Bedrijfsinformatie

Variërend van zeldzame klassiekers tot Youngtimers voor dagelijks gebruik. De collectie auto’s van HooG Selections is omvangrijk. Alle auto’s hebben één ding gemeen; het zijn zorgvuldig door ons - en op kwaliteit - geselecteerde liefhebbersauto’s met een heldere en inzichtelijke historie.


Vanwege onze unieke locatie en zeer ruime showroom van 6.000m2 hebben vele liefhebbers ons inmiddels al gevonden.
Wanneer mogen wij u verwelkomen in Katwijk?


Hartelijke groet,
TEAM HooG SelectionsVarying from rare classics to Youngtimers for daily use. The collection of HooG Selections is extensive. All cars have one thing in common; they are carefully selected - and on quality - enthusiast cars with a clear and insightful history.


Because of our unique location and very spacious showroom of 6,000 m2, many enthusiasts have already found us.
When can we welcome you in Katwijk?


Sincerely,
TEAM HooG SelectionsHooG Selections B.V. l www.hoogselections.nl l info@hoogselections.nl
Ambachtsweg 13
2222 AH Katwijk
Tel: (+31) 085 043 05 86

Meer informatie

Wielbasis: 250 cm
Emissieklasse: Euro 0
Schade: schadevrij
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Ambachtsweg 132222 AH KATWIJK ZH

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op