Mercedes-Benz 280 280SE 3.5 Coupe (W111-026) SPECIAL PRICE! The top

Gewijzigd sinds 6 dagen
Blokweg logoBereken je autolening

Mercedes-Benz 280 280SE 3.5 Coupe (W111-026) SPECIAL PRICE! The top

(Financieren?)
€ 99.000,-
  • BouwjaarJan 1971
  • Kilometerstand111.378 km
  • BrandstofSuper 95
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenWitCoupé2 deuren
  • KentekenMB-15-87

Opties

Informatie van de verkoper

Als je als autofabrikant je auto aanbiedt voor het dubbele in vergelijking met de concurrent, dan mag je best wel wat meer verwachten, toch? Maar goed, we hebben het hier dan ook over een Mercedes-Benz. Het Duitse automerk heeft in de loop der tijd een reputatie opgebouwd met betrekking tot het bouwen van kwalitatief uitstekende auto’s en daar is deze Mercedes 280 SE 3.5 wel een perfect voorbeeld van. In Amerika kostte deze Mercedes in 1970 $13.500. Dat was niet alleen $3.500 meer dan de vergelijkbare Mercedes-Benz sedan, maar ook tweemaal zoveel als een Cadillac Deville Coupé!

De 3.5-liter versie van de 280SE is een prachtig voorbeeld van de grotere Mercedes-Benz modellen die praktisch eind jaren 60, begin jaren 70 van de vorige eeuw startte. Mercedes werd aangemoedigd om auto’s met grotere motoren te gaan bouwen vanwege de geleidelijke afschaffing van fiscale beperkingen. Terugkijkend was dit natuurlijk goed nieuws, want Mercedes heeft daardoor geweldige motoren weten te ontwikkelen.

Zo koos Mercedes-Benz de 280SE Coupé, Cabriolet en 300SEL sedan, om daarmee in 1969 de nieuwe 3.5 liter V8 motor te lanceren. Een motor vervaardigd uit gietijzer en voorzien van aluminiumlegering cilinderkoppen, elk uitgerust met een enkele bovenliggende nokkenas. Dit was zeker een indrukwekkende krachtbron en deze volledig nieuwe motor produceerde 200 pk, dankzij onder andere elektronische brandstofinspuiting.

De prestaties verbeterden aanzienlijk ten opzichte van de zescilindermotoren. Het interessante is dat Mercedes deze motor ook leverde in de ‘nieuwe’ SEL-sedan, ook wel ‘New Generation’ carrosserie. Op deze manier had Mercedes de fonkelnieuwe motor voor de klassieke coupé en cabriolet en daarnaast voor de nieuwere SEL.

Het exemplaar dat we hier in Brummen aanbieden betreft een 280 SE 3.5 Coupé uit 1971. Dit is de topvariant van de Mercedes W111, voorzien van de zeldzame ‘floorshift’ handgeschakelde versnellingsbak en schuifdak af fabriek. Van de 3.5 Coupé zijn er slechts 3.270 exemplaren gebouwd, maar van de combinatie met schuifdak af fabriek, verkocht Mercedes slechts 122 exemplaren.

In het verleden is de auto opnieuw gespoten in de originele kleur ‘Weiss’ en voorzien van een nieuw blauw leren interieur. De carrosserie is strak en alle passingen van het plaatwerk zijn mooi. De onderzijde van deze Mercedes is solide. De 280SE beschikt over de originele en daarmee matching numbers’ 3.5 V8 motor. Bij deze Mercedes leveren wij de ‘datakart’. Daarmee is dit exemplaar een unieke 280 SE Coupé, die zelden op de markt verschijnt.

Heeft u interesse in deze bijzonder fraaie Mercedes-Benz? Neem vandaag nog contact met ons op. U bent van harte welkom bij Gallery Aaldering in Brummen. Uiteraard kunnen wij de export voor u regelen wereldwijd. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie

Modeljaar: 2024
Tellerstand: 69.207 mijlen
Interieurkleur: Zwart
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Arnhemsestraat 476971 AP BRUMMEN

Afdeling verkoop

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op