Mercedes-Benz 280 SE COUPE PRICE REDUCTION Iconic '60s and '70s desi

Gewijzigd sinds 2 weken
Blokweg logoBereken je autolening

Mercedes-Benz 280 SE COUPE PRICE REDUCTION Iconic '60s and '70s desi

(Financieren?)
€ 59.950,-
  • BouwjaarAug 1968
  • Kilometerstand84.906 km
  • BrandstofSuper 95
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenWitCoupé2 deuren
  • KentekenAL-65-47

Opties

Informatie van de verkoper

Price reduction € 76.500,- nu € 59.950,-!

PRICE REDUCTION SALE!

The past few years have been incredibly successful, with hundreds of classic and sports cars finding new homes around the world.
As a result of our success, we’ve received a large number of trade-in vehicles. Now, we’re thrilled to offer these cars at special sale prices!
Please note: these reduced prices are only available for a limited time and these cars are listed as “price reduction”.
Don’t miss out on this rare opportunity to drive home your dream car at an unbeatable price!

Browse our selection now and make your dream a reality.

De Mercedes-Benz W111 is één van de meest stijlvolle auto's uit de jaren '60 en begin '70. Mooi, sterk, exclusief en prijzig. Zodoende zag je de W111 niet veel, al helemaal niet in coupé en cabriolet-uitvoering. Van de dichte variant werden ruim 26.000 stuks gebouwd en van de cabriolet iets meer dan 6.000. Met recht een exclusief model dus. Van die coupé hebben we nu wederom een prachtig exemplaar in de collectie opgenomen.

De W111 coupé was leverbaar met een 2,2 liter en later ook als 2,5, 2,8 en 3,5 liter. Allen zescilinder-lijnmotoren, op de 3,5 V8 na. Van de versie die we hier aanbieden, de 280 SE Coupé, werden slechts 3.797 stuks gebouwd. Het betreft hier een hele fraaie en zeer originele Mercedes-Benz W111 280SE. De auto rijdt goed en ziet er prachtig verzorgd uit. Wat verder opvallend mag worden genoemd is het feit dat de auto is uitgerust met de geliefde handgeschakelde transmissie. 

In 2004 kwam de coupé vanuit Frankrijk naar Nederland. Na vier jaar in handen te zijn geweest van de eerste Nederlandse eigenaar ging hij in 2008 naar de tweede eigenaar, die hem tot nu toe in bezit heeft gehad. Vijftien jaar lang plezier, vijftien jaar lang de beste zorg. De auto is namelijk volledig dealer-onderhouden, waarbij het goed is om te weten dat dit bij een dealer is gebeurd die graag sleutelt aan de klassieke modellen. Een mooie stapel facturen is het gevolg, louter van deze officiële merkdealer en wat facturen van specialisten waar onderdelen gekocht zijn.

De carrosserie van de 280SE ziet er prachtig uit en verkeert in zeer originele conditie. In het verleden is de auto als eens voorzien van een fraaie, tweekleurige laklaag. Het plaatwerk is mooi dun en de passingen zijn correct. De lak van de auto is in zeer goede staat verkerend en ziet er keurig verzorgd uit. De bumpers en verlichting verkeren eveneens in een optimale staat en zijn allen origineel. De auto staat op de originele stalen wielen die zijn voorzien van de originele wieldoppen, die qua kleur overeenkomen met het dak. De banden zijn goed en in de correcte maten. Tot slot is het goed om te vermelden dat het hier een auto betreft die is uitgerust met het schuifdak af-fabriek. 

Het interieur is eveneens zeer origineel. De stoelen zijn uitgerust met prachtig donkerblauw leder. Het mahoniehout op het dashboard verkeert in goede staat evenals de instrumenten en bedieningselementen. De hemelbekleding en bovenzijde van het dashboard zijn eveneens in originele staat verkerend en zien er goed uit. De tapijten zien er goed uit en sluiten overal correct aan. Het dashboard is voorzien van een period correcte Becker Europa radio en alle overige bedieningselementen en instrumenten zien er prachtig uit en functioneren zoals het hoort. 

De techniek is recentelijk aan onderhoud onderworpen. De motor is de onverwoestbare uit de M130 generatie. De motor is 2.8 liter groot en levert 160 pk. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vier versnellingen die is uitgerust met fijne bakverhoudingen en soepel schakelt. De remmen en het onderstel zijn tijdens een behoorlijk recente service onderhanden genomen en functioneren dan ook zoals u dat mag verwachten. Het maakt dat de auto u overlaadt met “wohlfühlen” zoals alleen een Mercedes-Benz Coupé u dat kan bieden. 

Kortom een uiterst fraaie Mercedes-Benz 280SE Coupé in een prachtige kleurstelling en zowel optisch als technisch in schitterende conditie verkerend.

Meer informatie

Interieurkleur: Donker blauw
Emissieklasse: Euro 0
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Arnhemsestraat 476971 AP BRUMMEN

Afdeling verkoop

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op