Triumph TR2

Gewijzigd sinds > 1 maand
Blokweg logoBereken je autolening

Triumph TR2

(Financieren?)
€ 49.900,-
  • BouwjaarJan 1955
  • Kilometerstand150.042 km
  • BrandstofSuper 95
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenZwartCabrio2 deuren

Opties

Informatie van de verkoper

De Triumph TR2 is geproduceerd van augustus 1953 tot september 1955. De TR2 was de poging van Triumph om een aandeel te verwerven in de steeds groter wordende sportwagenmarkt in de Verenigde Staten. In totaal zijn er 8.636 TR2's gebouwd, waarvan de meeste daadwerkelijk in de Verenigde Staten zijn verkocht. De TR2 wordt algemeen beschouwd als de "auto waarmee het allemaal begon" voor Triumph. De combinatie van pittige prestaties, een aansprekend model en een betaalbare prijs maakte de auto tot een bestseller en was de basis van de succesvolle TR-serie zoals we die nu kennen.
Deze TR2 is één van de laatste exemplaren vóór de introductie van de TR3, in 1955.

De TR2 van Classic Park is van 2002 tot 2005 volledig body-off gerestaureerd. De met foto’s gedocumenteerde restauratie heeft geresulteerd in glanzend nieuwe lak, lederen kuipstoelen en een softtop in dezelfde bordeauxrode kleur, nieuw chroom, een schone motorruimte, alles wat je van een goede restauratie mag verwachte. Recent is bovendien de tweeliter viercilinder motor volledig gerestaureerd en is de auto op Nederlands kenteken gezet. Sinds de afronding van de restauratie in 2005 heeft de Triumph slechts één eigenaar gehad.
Bijzonder aan de TR2 van Classic Park is bovendien dat de auto voldoet aan alle eisen om te worden toegelaten tot de Mille Miglia, het legendarische evenement dat jaarlijks in Italië wordt verreden.

Meer informatie

Tellerstand: 93.232 mijlen
Interieurkleur: Rood
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Koppenhoefstraat 145283 VK BOXTEL

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op