Audi
Alles wissen

Tweedehands Audi A2 kopen?

De Audi A2: een zuinige mini-MPV

De Audi A2 is een vrij unieke auto, mede dankzij het feit dat de carrosserie geheel uit aluminium vervaardigd is. De enige andere auto waarbij dit ook het geval bij is, is de Audi A8. Een aluminium carrosserie heeft als grote voordeel dat de auto licht van gewicht is waardoor minder wegenbelasting betaald hoeft te worden. Ook rijdt de auto erg zuinig. De A2-serie werd van eind 1999 tot half 2005 geproduceerd en kenmerkt zich verder door de compacte modellen die een lage luchtweerstand realiseren. Er zijn 160.000 modellen van op de markt gebracht. Tijdens de bouwperiode was de A2 een model dat aan alle eisen van de tijd voldeed, maar ook nu is een tweedehands Audi nog altijd een goede keus. Dankzij het lage brandstofverbruik en de goede scores op het gebied van milieu, past dit model erg goed in het straatbeeld van vandaag.

Bewust rijden met een tweedehands Audi A2

Of iemand nu de voorkeur geeft aan een benzine- of dieselauto: de A2 is er in diverse uitvoeringen, zowel handgeschakeld als automaat. De 5-deurs hatchback is bij de benzinevarianten uitgevoerd met een 1.4 of 1.6 liter motor en de dieselvarianten zijn beschikbaar als een 1.2 en 1.4 liter TDI. Deze 1.4 is een viercilinder en zowel als 75 als 90 pk verkrijgbaar. Welk model het ook betreft: ze realiseren bij een normale rijstijl een zeer laag verbruik. Bij de dieselvarianten is zelfs een verbruik van 3 tot 4 liter per 100 kilometer haalbaar. Dit is de reden dat een gebruikte Audi zeer goed is voor de portemonnee.

Efficiënt rijden met de Audi A2 1.2 TDI 3L

Een opvallende A2 dieseluitvoering is de 1.2 TDI 3L. Deze auto is door zijn lage CO2-uitstoot van 86 gram per kilometer vrijgesteld van houderschapsbelasting. Zonder dat Audi zich er in de bouwperiode van bewust was, heeft het merk dus grote stappen gezet op het gebied van milieu, waar de gebruikers van nu volop van profiteren. Wat verder opvalt aan deze auto is dat hij makkelijk te besturen is. Het stuur draait zeer gemakkelijk, wat in combinatie met de prettige stoelen veel rijcomfort oplevert. De "Exclusive" uit 2000 beschikt zelfs over een ESP-computer die fouten tijdens het rijden corrigeert. Dit geeft een veilig gevoel om de weg op te gaan.

Waarom kiezen voor een Audi A2?

Audi is een merk dat veel auto's produceert met een stoere look. Toch wordt het uiterlijk van de A2 niet gelijk als stoer bestempeld. Wat de A2 wel is, is een degelijke en compacte auto voor iedereen die kwaliteit wil combineren met efficiëntie. De A2 is comfortabel, uniek in zijn soort dankzij de volledig uit aluminium vervaardigde carrosserie en door de gewichtsbesparing is de A2 kostenbesparend. Tevens voldoet de auto aan de milieu-eisen van deze tijd. Wie een Audi A2 als tweedehands auto koopt, is hiermee verzekerd van een goede koop.l>