BMW
Alles wissen

Tweedehands BMW i3 kopen?

BMW i3; innovatie en duurzaamheid

In 2007 begon BMW in het grootste geheim te werken aan 'project i'. Met dit project wilde BMW een vooraanstaande speler worden op het gebied van elektrische en hybride wagens. Nu, zo'n negen jaar later, zijn er in de i-serie meerdere modellen verschenen, die allen met bejubel onthaald zijn. En dat is niet voor niets, want BMW staat sowieso al bekend om de top-notch techniek, de looks, de afwerking en de details. Tel daarbij een innovatieve en zuinigere aandrijving bij op en de optelsom is al gauw compleet. In de i-serie zitten momenteel verschillende modellen, van de sportieve i8 tot de robuuste i3. De i3 is de eerste volledig emissievrije wagen van BMW en is zeer geschikt voor dagelijks stadsverkeer.

Verder rijden? Dat kan met een range extender

Bij het ontwerpen van de i3 heeft BMW ook gedacht aan zij die er graag wat verder op uit trekken. Optioneel kan de i3 namelijk worden voorzien van een range extender. Deze kleine benzinemotor, afkomstig uit de BMW C650 GT Maxi Scooter, zorgt ervoor dat de accu's onderweg kunnen worden opgeladen. Hiermee kan de BMW i3 tot maar liefst driehonderd kilometer door (het standaard bereik is 130 a 160 kilometer). Uiteraard kunt u onderweg steeds bijtanken, waardoor de batterijlimiet niet langer een obstakel voor langere reizen hoeft te zijn.

Comfort en design van BMW-klasse

De BMW i3 is, net als elke andere wagen van BMW, een toonvoorbeeld van comfort, klasse en design. De Beierse autofabrikant heeft op dat gebied dan ook een naam hoog te houden. De wagen is van de grond af aan opgebouwd, om ervoor te zorgen dat het rendement van de elektrische motor op ideaal niveau is. Door gebruik te maken van lichte materialen heeft BMW ervoor weten te zorgen dat er nog een grotere afstand gereden kan worden. Van binnen is de BMW i3 voorzien van alle technische snufjes en comfort die men van BMW gewend is. Dat betekent veel ruimte, oog voor detail, slimme inrichting van het dashboard en alles staat helder en duidelijk aangegeven.

Een tweedehands topper

De BMW i3 is als tweedehands auto een aantrekkelijk alternatief voor reguliere benzinewagens. De BMW i3 is immers volledig vrij van uitstoot. Daarnaast is de BMW i3 een ruime luxe stadswagen die met gemak de hele dag van A naar B rijden. Wie graag langere afstanden aflegt doet er goed aan om op zoek te gaan naar een versie met een range extender, zodat ook deze afstanden geen probleem vormen. Naast alle technische vernuftigheid en de uitzonderlijke prestaties van deze eigenzinnige elektrische wagen is ook de veiligheid volledig naar de hoge standaarden van BMW. De i3 behaalde uitzonderlijk goede scores in alle veiligheidstesten, wat van deze auto een perfecte gezinswagen maakt. Ruimte, comfort, snelheid en veiligheid; er is eigenlijk geen goede reden te bedenken om niet te kiezen voor een tweedehands i3.