Infiniti
Alles wissen

Tweedehands Infiniti kopen?

De krachtige luxe van Infiniti

De tendens om een luxe automerk naast het eigen automerk te positioneren, begon vooral bij de automakers in Japan. Met deze strategie werd gepoogd om de gevestigde luxe merken uit Europa met succes te kunnen beconcurreren. Ook de inmiddels ontstane Japanse luxe merken moesten worden geëvenaard. Toyota begon met Lexus en Nissan startte met Infiniti. Het eerste model kwam in 1989 op de markt. De eerste reclamecampagnes werden geen succes, waardoor de verkoop van de auto's traag op gang kwam. Toch bleek geleidelijk de Q45 aan te slaan, vermoedelijk door de kracht van de imposante 4,5-liter V-8 motor met 278 pk.

Tweede versie Q45 vanaf 1997

In 1997 kwam de tweede versie van de Q45 uit. Deze Infiniti was enigszins getemd en zag er iets conventioneler uit. De motor was iets lichter gemaakt. Het was een 4,1-liter V-8 geworden met 266 pk aan boord. Ook het onderstel werd aangepast en zorgde voor een wat comfortabeler rijstijl. In 1997 stelde het merk ook een heel ander model voor aan het publiek. Het was de QX4 waarmee het merk de markt binnenstapte van het middenformaat luxe SUV. Dankzij het gekozen onderstel was de auto bijzonder goed geschikt om over onverhard terrein te rijden. Intussen waren de verkopen van het merk behoorlijk aan het terugvallen en moest er flink worden ingegrepen om deze verkopen weer op te peppen.

Verbeterde Q45 en andere succesvolle modellen

Een eerste belangrijke stap werd gezet door de herontwikkeling van de Q45. De auto verscheen in 2002 op de weg, zag er sportief uit en had een uiterst krachtige 4,5-liter V-8 met 340 pk onder de motorkap liggen. Heel prettig om als tweedehands auto voor de deur te hebben staan. Toch haalde dit model geen hoge verkoopcijfers. Die begonnen pas te stijgen toen de Infiniti G35 in 2003 in het aanbod verscheen. De G35 was een compact gebouwde sportauto die bij de afnemers veel succes oogste. Ook kwam het merk met de sportieve SUV SX45. Ook deze werd bij het publiek heel enthousiast ontvangen.

De nieuwste versie is de Q30

Was de Infiniti tot 2008 vooral een aangelegenheid van de Amerikaanse markt, in dat jaar kwam de auto met bijbehorende dealerorganisatie ook naar Europa. De aftrap werd gegeven in Parijs, waarna Brussel, Amsterdam en Rotterdam volgden. Er rijden sinds die Europese introductie flink wat modellen van het merk rond, die ook uitgerust kunnen zijn met dieselmotoren. Het nieuwste model is de Infiniti Q30. Een crossover met een nieuwprijs die iets onder de 30.000 euro begint. De basisversie van dit nieuwste model beschikt over een 1.6 viercilinder benzinemotor met 122 pk. Ook een dieselmotor is leverbaar. De auto heeft dan een iets hogere nieuwprijs en heeft een 1.5 liter dieselmotor aan boord met 109 pk. De Q30 heeft mooie zwarte wielkasten en zwarte dorpels. Wordt als tweedehands auto gekozen voor een versie hoger, dan staat de Q30 op 18 inch lichtmetalen velgen. Ook bestaat er een topmodel van de Q30 dat vierwiel aangedreven is. Deze auto beschikt over een automatische transmissie.

Meer Infiniti