Veelgestelde vragen

Zoeken

Hoe kan ik zoeken naar een auto op AutoTrader.nl?

Zoeken naar een auto via Auto Trader kan op diverse manieren.

  1. Zoeken op de homepage met het snelzoekscherm.
  2. Uitgebreid zoeken naar een specifieke auto.
  3. Zoeken met de iPhone, iPad of Android App.

Hoe oud zijn de advertenties die op de website staan?

De looptijd van de advertentie wordt bepaald door de verkoper. De ene occasion staat dus langer op AutoTrader.nl dan de andere. Bij verkoop wordt de auto in de meeste gevallen direct verwijderd. Wil je enkel de nieuwe geplaatste voertuigen bekijken? Selecteer in het uitgebreide zoekformulier bij ‘Advertentie geplaatst sinds’ het aantal geadverteerde dagen.

Waarom staan er niet altijd prijzen vermeld bij de advertenties?

De verkoper heeft de keuze om wel of niet een prijs bij de advertentie te vermelden. Om auto’s zonder verkoopprijs uit de zoekresultaten te filteren kun je een minimum- en een maximumprijs invoeren. 

Bij het resultaat krijg ik “Geen resultaten gevonden”. Waarom kan Auto Trader mijn ingevoerde auto niet vinden?

Indien AutoTrader.nl geen resultaten voor jouw zoekopdracht vindt, kan dit zijn omdat deze auto op dat moment niet wordt aangeboden. Ook kan het zo zijn dat jouw zoekopdracht te specifiek is, waardoor auto’s afvallen. Probeer de zoekopdracht aan te passen met minder zoekcriteria. Tijdens het zoeken vind je op het uitgebreide zoekformulier in de zoekbutton hoeveel resultaat jouw zoekopdracht heeft geleverd.

Kopen

Heeft Auto Trader tips bij het kopen van een occasion?

Op de pagina met kooptips biedt AutoTrader.nl veel handige tips die je helpen om naar tevredenheid jouw occasion te kopen.

Ik heb mijn voertuig gevonden. Wat nu?

Indien je zeker weet dat de auto aan jouw wensen voldoet en binnen je budget past, bekijk dan eerst onze kooptips. Indien de kilometerstand niet NAP-gecontroleerd is, kun je dit zelf doen met de NAP-check. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen, kun je met een gerust hart contact opnemen met de adverteerder en een afspraak maken voor een proefrit. In de advertentie onder ‘Adverteerder’ vind je de gegevens van de aanbieder. Daarnaast kun je gebruik maken van de ‘Neem contact op met de aanbieder’ button.

Hoe weet ik wanneer een voertuig betrouwbaar is?

AutoTrader.nl biedt je verschillende mogelijkheden om de betrouwbaarheid van een voertuig en de verkoper zo goed mogelijk in kaart te brengen.

  1. Kijk of de kilometerstand correct is met de NAP-check.
  2. Bekijk onze kooptips voor informatie over het koopproces.

Wat te doen bij het kopen van een auto?

Bij het kopen van een auto is het heel belangrijk om goede afspraken te maken over de betaling, de overschrijving en de verzekering van de auto. Zorg ervoor dat de auto altijd verzekerd is op het moment dat je deze ophaalt. Op AutoTrader.nl vind je tips voor de verzekering en overige kooptips.

Adverteren bedrijven

Wat zijn de advertentiemogelijkheden?

Auto Trader biedt u een breed scala aan mogelijkheden om te adverteren. Bekijk hier de opties.

Wat zijn de tarieven om te adverteren op AutoTrader.nl?

AutoTrader.nl biedt u diverse mogelijkheden om te adverteren. Voor een overzicht van de mogelijkheden kunt u hier kijken. Indien u de mogelijkheden voor een offerte op maat wilt bespreken, kunt u uiteraard contact opnemen met onze sales afdeling.

Hoe kan ik mijn voorraad op AutoTrader.nl plaatsen?

Met behulp van AutoCommerce, de kosteloze online service tool, kunt u eenvoudig uw advertenties opvoeren en beheren. Daarnaast kunt u kiezen uit een breed scala van automotive diensten zoals het plaatsen van onbeperkt foto's en video, doorplaatsen van advertenties naar andere automotive portals, RDW diensten en statistieken. Om de verkoop verder te bevorderen hebben we Marketing Power geïntroduceerd. Met dit verkoopinstrument laat u uw voertuigen extra opvallen door ze een in het oog springende verschijning te geven. 

Wordt mijn advertentie op AutoTrader.nl automatisch op andere sites getoond?

Auto Trader werkt samen met toonaangevende en betrouwbare partners die ervoor zorgen dat uw aanbod extra aandacht krijgt. Uw aanbod wordt naast AutoTrader.nl gevonden via onder andere AutoWeek.nl en Nu.nl.
Indien u ervoor kiest om uw aanbod ook op andere automotive portals te plaatsen, kunt u dit eenvoudig via AutoCommerce doen.

Waar kan ik een offerte aanvragen voor adverteren op AutoTrader.nl?

Voor een offerte op maat kunt u contact opnemen met de afdeling Sales Support op telefoonnummer +31 (0)88 - 73 00 100 of via e-mail.

Andere vragen

Wat moet ik doen als mijn vraag er niet bijstaat?

Indien jouw vraag er niet bij staat, is het mogelijk om deze via een e-mail naar Auto Trader op te sturen. Wij zorgen er dan voor dat je vraag bij de juiste afdeling terecht komt en beantwoord wordt.

Ik heb een tip of een opmerking. Waar kan ik deze plaatsen?

Tips en opmerkingen zijn altijd welkom voor een doorlopende verbetering van onze website. Laat jouw tip of opmerking hier achter.

Ik heb een mail ontvangen maar vertrouw de verzender niet helemaal?

Let extra op bij kopers en verkopers uit het buitenland. Maak geen gebruik van betaalmethoden als Western Union. Auto Trader adviseert u tevens geen cheques te accepteren en niet mee te werken aan aanbetalingen, bankoverschrijvingen of andere onveilige betaalmethodes. Meer informatie over oplichting vindt u hier