Lexus
Alles wissen

Tweedehands Lexus kopen?

De prestigieuze Lexus

Lexus is een echt premium merk. Alle modellen hebben comfort en luxe in hun DNA zitten. Het rijden in een Lexus is een bijzondere ervaring, het is echt genieten van het rijplezier en comfort. Als men een tweedehands auto zoekt die men zowel privé als zakelijk in kan zetten, dan zit je met dit merk zeker goed. Het is niet alleen de luxe uitstraling die de auto zijn prestige beeld geeft, want alles is van een hoog level. Ook in de privé sfeer biedt dit merk alle comfort die men zoekt. Deze auto's hebben gewoon alle punten die een auto comfortabel maken bij elkaar gevoegd.

Een speciale luxe divisie

Sinds 1989 heeft het Toyota concern de speciale luxe divisie Lexus. Het merk is een volwaardige concurrent voor de gevestigde merken zoals, Audi, BMW, Mercedes-Benz en Jaguar. De LS 400 was het eerste model wat ook in Europa op de markt verscheen. Een grote limousine met een V8-motor. De techniek en rijeigenschappen konden de concurrent makkelijk aan. In 1993 werd er een iets kleiner en sportiever vierdeurs model op de markt gebracht. De GS 300 met een zescilinder motor. Beide modellen zijn inmiddels vervangen door een nieuwe generatie. De LS 430 heeft veel van zijn grote broer weg, zeker wat betreft de uitvoering. De middenklassen IS 200, de middelgrote SUV RX 400h en de coupé-cabriolet SC 430 zijn qua vormgeving duidelijk een eigen weg ingeslagen. Vanaf 2005 heeft men gebruik gemaakt van de nieuwe L-Finesse filosofie en het resultaat mag er zijn. De vernieuwde GS was het eerste productiemodel van Lexus op die basis.

De droom voor een autoliefhebber

DE CT 200h Hybrid is een echt uitblinker in dynamiek en rijplezier. Het is ook de eerste Full Hybrid in het compacte premium segment. Het IS model is een elegante mix van kracht, luxe en gebruikersgenot. De wegligging van deze serie is bijzonder goed en de 6-cilinder is een droom voor iedere autoliefhebber. De Lexus IS 200 en 300 Sportcross zijn er ook in een station uitvoering. De GS 300h Hybrid heeft een zeer ruim interieur en is een zelfverzekerde krachtige auto. De LS is iets eleganter, maar nog een steeds met een ultiem rijcomfort en krachtige prestaties. Opvallend is de rust die de auto uitstraalt, het is misschien wel één van de stilste auto's. De NX heeft een bijzonder design, die wordt doorgezet in het interieur. Voor de liefhebber van gadgets is de NX zeker een aanrader. Deze midi-SUV kan maximaal vijf passagiers en hun bagage vervoeren, terwijl de luxe en het comfort op een hoog niveau blijft. Ook de RX heeft revolutionaire vormen bij het uiterlijk en een enorm werkvermogen voor het innerlijk van de auto. Een ideale tweedehands auto dus! Men kan er eindeloos mee toeren en toch uitgerust uitstappen. De RC staat bol van de nieuwste technologieën. Het gespierde design en de opwindende rijeigenschappen maken van deze occasion een must have voor de liefhebber.