Skoda
Alles wissen

Tweedehands Skoda Yeti kopen?

Skoda Yeti: krachtig het avontuur tegemoet

De Yeti is de eerste SUV van het Tsjechische merk Skoda en werd in 2009 gelanceerd. De naam is afgeleid van het mythische figuur uit het Himalayagebergte, de verschrikkelijke sneeuwman. De Skoda Yeti is allerminst verschrikkelijk, maar gaat geen verschrikking uit de weg. Bij deze auto is gekeken naar ruimte, design en functionaliteit. Zo is de Yeti compact genoeg voor het stadsleven en krachtig genoeg om door de wildernis te rijden. Met zijn vele handige gadgets, design en praktische oplossingen is deze auto de perfecte familieauto, maar wel voor families die graag het avontuur tegemoet gaan.

De Yeti, verrassend functioneel

Of men nu een weekendje met het gezin eropuit trekt of offroad de wildernis verkent, een tweedehands Skoda Yeti laat de bestuurder nooit in de steek. Met zijn Amundsen navigatiesysteem is de locatie van de auto altijd precies te traceren. Naast Bluetooth en airconditioning heeft Skoda allerlei gadgets toegevoegd, zoals een koelkast in het dashboardkastje (aangedreven door de airco) en de luxueuze opklaptafeltjes op de achterbank, met handige bekerhouder. Voor wie 's nachts vast komt te staan of in de wildernis zonder licht zit, is er uitneembare led-verlichting.

Ook houdt Skoda rekening met het milieu met hun greenline met efficiënte 1,6 TDI-motor. Deze modellen hergebruiken hun remenergie, zijn uitgerust met banden met extra lage rolweerstand en zijn voorzien van een schakelindicator om nog zuiniger te kunnen rijden. Ideaal voor de milieubewuste avonturier.

Krachtpatser met een klein hartje

Ondanks de kracht van de Skoda Yeti, haalt een tweedehands auto maar een pk van maximaal 150. De modellen zijn beschikbaar met verschillende motoren van het VW-moederbedrijf. Zo zijn de uitvoeringen met 4-cilinder benzinemotoren te vinden van 1.2 TSI tot 1.4 TSI, deze laatste overigens als een wagen met vierwielaandrijving, zowel handgeschakeld als automatisch. De dieselmotoren zijn een 2.0 TDI-turbodieselmotor met maximaal 6 versnellingen.

De ontwerpers hebben hun beroemde interieur ook bij deze Skoda niet vergeten. De vijf zitplaatsen zijn op verschillende manieren te gebruiken, zodat er extra veel bagage kan worden ingepakt. Het design is simpel maar doeltreffend en beschikt over alles wat in een moderne auto mag worden verwacht: airconditioning, navigatie, Bluetooth, elektromechanische stuurbekrachtiging, lichtmetalen velgen en een charmante parkeerassistente.

Familieauto van het jaar

Meteen na de lancering van de Yeti werd deze auto door het tv-programma Top Gear als ꞌFamilieauto van het jaarꞌ verkozen. Niet alleen de ruime indeling, ook de veiligheid speelde hier een grote rol. De airbags in deze auto zijn namelijk ook aan de zijkanten en achterin te vinden. Een noodstop nodig? De alarmlichten van deze Skoda knipperen met 60 km/h extra snel en ze gaan ook automatisch aan tijdens plotseling hard afremmen. De koplampen zijn door de ontwerpers asymmetrisch gemaakt, zodat de weg extra verlicht wordt op het meest belangrijke zichtpunt van de rijder. Deze maatregelen zorgen ervoor dat men op elk moment van de dag veilig onderweg is. Veilig, vertrouwd, functioneel en ontzettend krachtig: de Skoda Yeti trotseert alle wegen.