Volkswagen
Alles wissen

Tweedehands Volkswagen Golf kopen?

Volkswagen Golf - een betaalbare compacte middenklasser

Volkswagen Golf behoort al jarenlang tot de top drie meest verkochte auto's ter wereld. De auto is bijzonder populair. Als opvolger van de Kever bleek de Golf in 1974 de redding van het noodlijdende concern Volkswagen. De Golf is verkrijgbaar als een hatchback, station of een cabriolet met keuze uit 3 of 5 deuren voorzien van een voorwielaandrijving. De eerste Golf was uniek doordat de watergekoelde viercilindermotor voorin gebouwd was, bovendien beschikte de auto over een zelfdragende carrosserie en een achterklep. De klant had daarbij de keuze uit twee verschillende motoren: 1100 cc en 1500 cc. In de loop der jaren werd de keuze in motoren, vermogen, de uitstraling en de luxe van de wagen uitgebreid. Dit alles maakt een tweedehands auto van Volkswagen Golf extra aantrekkelijk voor een breed publiek dat op zoek is naar een betaalbare en compacte auto.

Een tweedehands Volkswagen Golf - voor ieder wat wils

Het design van de Golf is met zijn tijd meegegaan, zowel wat het interieur als het exterieur betreft. Strakke lijnen en scherp afgesneden hoeken, vooral opvallend rond de verlichting, zijn slechts enkele opvallende kenmerken. Van de zeven generaties is de Golf GTI het meest populaire model, zowel nieuw als occasion. De Golf Variant en de iets sportievere Golf Cabriolet zijn eveneens geliefd onder jong en oud. Nagenoeg alle VW Golf auto's zijn handgeschakeld, slechts een fractie is automaat. Alhoewel de meeste modellen over een benzinemotor beschikken, zijn ook tweedehands auto's met dieselmotor in combinatie met turbo verkrijgbaar. Momenteel gaat ook veel interesse uit naar auto's die over de zogenaamde BlueMotion techniek beschikken. Niet geheel verwonderlijk aangezien hierbij veiligheid en zuinigheid voorop staan, door een lager gewicht, een automatische stop-start, evenals een verbeterde aerodynamica en een zeer geavanceerd accu-systeem.

Stevige prestaties en een zuinig gebruik gegarandeerd

De Volkswagen Golf heeft afhankelijk van het model en motortype een vermogen variërend van 85 tot maar liefst 270 pk. De Golf 1.2 TSI Easyline heeft een vermogen van 85 pk en gaat van 0 tot 100 in 12 seconden. De 2.0 TSI R 4Motion daarentegen gaat binnen 5,7 seconden van 0 tot 100 dankzij een vermogen van 270 pk. Het vermogen bepaalt vanzelfsprekend het verbruik van de auto, waarbij de cijfers sterk uiteen lopen. Zo heeft de 1.2 TSI een verbruik van 1 op 20,4, terwijl de 2.0TSI R 4 Motion met een verbruik van 1 op 12 veel meer brandstof verbruikt. De cilinderuitschakeling zorgt ervoor dat van de vier cilinders twee uitgeschakeld worden bij een constante snelheid, waardoor een besparing van ongeveer 10% op het brandstofverbruik gerealiseerd kan worden. Het dashboard is naar de bestuurder toe gericht, zodat er een duidelijk overzicht is wat de algemene functies van de wagen betreft. Daarbij werkt alles intuïtief voor nog meer gebruiksgemak. De prestaties gecombineerd met het zuinige verbruik maken de Volkswagen Golf als occasion geliefd en geschikt voor zowel de beginnende als ervaren chauffeur die op zoek is naar een goede auto.