Volkswagen
Alles wissen

Tweedehands Volkswagen Lupo kopen?

Volkswagen Lupo: klein van stuk, grootse daden

De Volkswagen Lupo is een van de voorlopers van de huidige Volkswagen up! en werd net voor de eeuwwisseling door Volkswagen in de markt gezet als een compacte stadsauto. De auto is in totaal zeven jaar lang geproduceerd: van het najaar van 1998 tot de zomer van 2005. De Volkswagen Lupo is herkenbaar aan zijn ronde koplampen en typische vlakke achterzijde.

VW Lupo: van krachtpatser tot zuinigheidskoning

De VW Lupo kent verschillende motorvarianten. Instapper is de 1,0-liter viercilinder benzinemotor met 37 kW (50 pk) en het topmodel de Volkswagen Lupo 1.6 16V GTI met 92 kW (125 pk). Een echt 'bommetje op wielen' zoals men dat in volksmond noemt, want de Lupo snelt dankzij zijn 152 Nm aan koppel vanuit stilstand in 8,5 tel naar 100 km/u. De Lupo is ook geproduceerd met een 1,4-liter benzinemotor met 75 pk, als 1.4 FSI (directe injectie) met 77 kW (105 pk), als een 1.4 TDI met 55 kW (75 pk) en een 1.7 SDI dieselkrachtbron met 44 kW (60 pk). Wellicht de bekendste Lupo is de ultrazuinige drieliter-versie. Deze driecilinder 1.2 TDI - met 45 kW (61 pk) en automaat - belooft met 3 liter diesel maar liefst 100 kilometer ver te reiken. Deze drieliter Lupo is voor 80 procent voorzien van unieke magnesium en aluminium onderdelen om hem zo licht en aerodynamisch mogelijk te maken. Om de auto zo verbruiksvriendelijk te maken mist de Volkswagen Lupo met driecilinder 1.2 TDI luxezaken als airconditioning, stuurbekrachtiging en elektrische ramen op de optielijst.

Tweedehands VW Lupo: aanwinst voor elk huishouden

Met zijn lage onderhoudskosten is een tweedehands Volkswagen Lupo de ideale tweedehands auto voor wie wel een goed model wilt rijden, maar niet vast wilt zitten aan fikse uitgaven. De driedeurs Volkswagen Lupo is eveneens zeer geschikt voor de stadsbewoner die maar weinig ruimte ter beschikking heeft. De 3,52 meter lange hatchback past in ieder parkeervak en diens kleine draaicirkel maakt manoeuvreren makkelijk. Het bagagevolume is met 130 liter voldoende voor de meeste boodschappen, maar wie meer mee wilt nemen vergroot de laadruimte tot 830 liter door het simpel neerklappen van de achterbank. Stadsauto van nature of niet, de snelweg schuwt de Lupo evenmin, gezien zijn goede zit, pittige motoren en spaarzame karakter. Verder worden de directe besturing en het opvallende ruime interieur alom geroemd.

Verrassende luxe

De luxere uitvoeringen van de Lupo, zoals de Comfortline, zijn onder meer voorzien van getint glas, elektrische ramen voor en centrale deurvergrendeling. Fit geldt vooral voor de VW Lupo modellen uit latere bouwjaren. Airconditioning stond op de optielijst, net als lederen bekleding en verwarmde zitplaatsen. Een populaire uitvoering van de Volkswagen Lupo is de versie met een automatisch schuifdak, die zover naar achter opengaat dat het de auto een semi-cabrio maakt. De Lupo kent naast Comfortline-uitvoering ook nog de Trendline en Sportline versies, daarnaast ook de Cambridge, Athene en Turijn trims.