Volkswagen
Alles wissen

Tweedehands Volkswagen Transporter kopen?

Volkswagen Transporter: een bedrijfsauto voor echte professionals

De Volkswagen Transporter is al sinds 1950 dé bedrijfsauto van Volkswagen. Bij het ontwerp is duidelijk rekening gehouden met de wensen van professionals. De grote laadruimte, de krachtige motor en de betrouwbaarheid; het zijn enkele sterke punten van deze bedrijfsauto. In de afgelopen decennia zijn deze elementen steeds verder verbeterd. De nieuwere modellen zijn zelfs uitgerust met efficiënte BlueMotion Technology. Dit innovatieve systeem is brandstofbesparend en zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot. Goed voor de portemonnee én het milieu dus. Wat de tweedehands Transporters extra aantrekkelijk maakt, is dat ze verkrijgbaar zijn in diverse uitvoeringen. Er zijn meerdere dakhoogtes, stoelvarianten en ook de indeling van de laadruimtes is verschillend. Hierdoor is er voor iedere bestuurder een passende Transporter te vinden.

Van eerste schets tot Volkswagens populairste bedrijfsauto

Volkswagen is een echt Duits automerk, maar toch heeft de Volkswagen Transporter ook een Nederlands tintje. Het was namelijk de Nederlandse importeur Ben Pon die in 1947 de eerste ruwe schets voor deze bedrijfswagen maakte. Hij liet zich hierbij inspireren door het chassis van de Kever, dat als een soort platte wagen al werd gebruikt voor het interne transport. Drie jaar na deze eerste schets werd er met de productie van de bedrijfsauto gestart. Met succes. Van de T1-serie werden er in het eerste jaar ruim 8.000 exemplaren verkocht, wat voor die tijd een behoorlijk groot aantal was. Na de T1 kwam de T2, de T3, de T4 en T5. Vanaf 1990 kreeg dit type bestelauto zijn huidige naam: de Volkswagen Transporter.

Praktische indeling en een geavanceerde techniek

De Volkswagen Transporter is al jarenlang een van de meest verkochte bedrijfsauto's van Nederland. Dat is niet voor niets. De wagen heeft in het verleden al meerdere prijzen gewonnen, waaronder die van 'Bestelauto van het Jaar 2013' en 'International Van of the Year 2016'. Experts roemen de goede rijeigenschappen. De zesde generatie van de Transporter is bijvoorbeeld uitgerust met een DSG-versnellingsbak en 4motion vierwielaandrijving. Dit zorgt onder alle weersomstandigheden voor ongekend comfort en een stabiele wegligging. Voor extra veiligheid hebben de nieuwere modellen zelfs een geavanceerd bestuurders-assistentiesysteem. Ook de oudere modellen zijn zeer veilig, comfortabel en zeer functioneel. Er is bijvoorbeeld goed nagedacht over de grootte en de indeling van de laadruimte. Gebruikte Transporters hebben een laadruimte tot 9,3 m3. Dit is de grootste in zijn klasse. Daarnaast zijn er verrassend veel opbergmogelijkheden in de laadruimte en cabine. Een dergelijke praktische indeling is precies wat een professional nodig heeft.

Een tweedehands auto van betrouwbare kwaliteit

De Volkswagen Transporter is een complete bedrijfsauto die in meerdere varianten verkrijgbaar is. Het bekendste model is de gesloten bestelwagen. Andere modellen zijn de Dubbel Cabine, Pick-up (met enkele of dubbele cabine) en Chassis (ook met enkele of dubbele cabine). Al deze bedrijfsauto's hebben de echte Volkswagen-kwaliteit, waar automobilisten jarenlang op kunnen vertrouwen. Vanwege de hoge kwaliteit is een tweedehands Transporter een uitstekende keuze. Deze is namelijk net zo praktisch en betrouwbaar als een nieuw exemplaar.