Een bedrijfsauto kopen

Er komt veel kijken bij een bedrijfsauto kopen. Niet alleen moet de auto perfect zijn voor het bedrijf, maar ook moet hij passen bij de bestuurder. Een bedrijfsauto kopen is voor ieder bedrijf mogelijk. Wanneer er niet voldoende budget is om een bedrijfswagen te kopen, is leasen ook nog altijd een mogelijkheid. Niet alleen bij leasen zijn er aantrekkelijke deals te vinden, maar ook een bedrijfsbus kopen kan een interessant alternatief zijn. Veel automerken hebben allerlei acties. Wanneer nog niet zeker is welke auto gekocht gaat worden, is het zeker aan te raden om deze acties in de gaten te houden. Zowel busjes of bestelwagens als personenauto's worden gebruikt voor bedrijven. Bij een bedrijfsauto kopen kan dus worden gedacht aan allerlei merken en verschillende modellen.

Een tweedehands bedrijfswagen kopen

Als er geen interesse is in leasen en een nieuwe auto te duur is, bestaat de optie om een gebruikte bedrijfsauto te kopen of een tweedehands bedrijfsbus te kopen. Hiermee wordt er veel geld bespaard, indien de tweedehands auto natuurlijk in goede staat verkeert. Het beste is om deze tweedehands modellen bij een dealer te kopen. Vaak is het dan nog mogelijk om garantie te krijgen. Zit de garantie er niet standaard bij, dan bestaat de mogelijkheid om een garantiepakket te kopen voor een aantal maanden. Dit pakket kan bij iedere dealer anders zijn. Het grote voordeel van een tweedehands bedrijfswagen kopen is de prijs die behoorlijk wat lager ligt dan een nieuwe wagen. Zelfs als er weinig kilometers op de teller staan is dit nog het geval. Een auto wordt nu eenmaal met de tijd veel minder waard, zelfs als er maar een klein stukje mee gereden is. Wanneer de auto niet door een garage, maar door een particulier verkocht wordt, is het belangrijk om deze te laten nakijken om te voorkomen dat er grote mankementen zijn die op het eerste gezicht niet zichtbaar zijn. Wat dan weer prettig is aan een tweedehands auto kopen bij een particulier, is dat er vaak veel ruimte is voor onderhandelingen. De koper wil de auto, de verkoper wil er vanaf. Bij een garage is dat vaak niet het geval. Daar is nog wel wat ruimte om te onderhandelen, maar de kans is klein dat de prijs zo laag wordt als bij een particulier. Het kopen van een bedrijfsauto kan dus op verschillende manieren, afhankelijk van waar de voorkeur naar uitgaat.

Een bedrijfsauto kopen als particulier

Om een bedrijfsauto te kopen hoeft er niet voor een groot bedrijf te worden gewerkt. Zelfs als een bedrijf slechts door één persoon wordt gerund, is het mogelijk om een bedrijfsauto te kopen. Denk aan een kapper die aan huis komt, maar geen personeel in dienst heeft. Het kan ook om een klein timmerbedrijf gaan dat een grote bus nodig heeft en waarbij wel personeel in dienst is. Leasen is dan natuurlijk nog een optie, maar dit wordt het meeste gedaan door grote bedrijven waarbij meerdere mensen een bedrijfsauto nodig hebben. Een bedrijfsauto kopen is particulier oppassen geblazen wanneer er sprake is van een tweedehands auto. Want het belangrijk dat de auto helemaal in orde is. De onderhoudsgeschiedenis en de autodocumenten moeten dus grondig bekeken worden. Als hierover onduidelijkheid bestaat, kan een garage meer duidelijkheid verschaffen. Zo is een bedrijfsauto kopen ook als particulier gewoon veilig, of het nou gaat om een gebruikte bedrijfsauto of een nieuwe.