Audi
Alles wissen

Tweedehands Audi A5 kopen?

Audi A5: krachtig en elegant

De Audi A5 werd in 2007 gepresenteerd op de autosalon in Geneve. Het is een luxe coupé uit de middenklasse, maar de auto wordt ook tevens als cabriolet geleverd. Deze occasion wordt ook wel gezien als het luxe broertje van de Audi A4 dankzij de levering van de Sportback sinds 2009. De occasion wordt veel ingezet voor zakelijk gebruik, maar ook particuliere liefhebbers zullen met plezier in de auto rijden. Hoewel het niet echt een gezinsauto is, kan men in de auto comfortabel reizen dankzij de ruimte voor vier personen. Belangrijke concurrenten van de auto zijn de luxe Duitse automerken waaronder BMW en Mercedes. Van deze Audi is tot op heden één serie gefabriceerd.

Een zware auto met zware motoren

De Audi A5 is een zware auto met relatief zware motoren. Naast de 1.8, 2.0 TFSI en 3.2 FSI motor kan er een keuze worden gemaakt uit drie verschillende dieselmotoren, namelijk de 2.0 TDI, 2.7 TDI en een 3.0 TDI. In eerste instantie verscheen het model als 3-deurs hatchback coupé, maar in 2008 was ook een cabriolet leverbaar. De stoffen kap van deze cabriolet kan tot 50 kilometer per uur worden bediend. In 2008 verscheen tevens de Sportback, een 5-deurs hatchback. Ongeacht welk model men ook kiest, men is te allen tijde verzekerd van een luxueuze auto waar men geruime tijd mee vooruit kan.

Audi A5: een auto met klasse

De Audi A5 is echt een auto met klasse. De luxe en comfortabele auto wordt dan ook veel gebruikt door zakenmensen. Ook oudere vermogende mensen die regelmatig reizen, kunnen met deze occasion uitstekend uit de voeten. Sportieve autorijders die veel waarde hechten aan luxe en comfort, zullen zich in deze auto ook zeker thuis voelen. Dat de auto een bepaalde status heeft, kan voordelig zijn, maar het brengt tegelijkertijd nadelen met zich mee. De auto is namelijk meer dan alleen maar een vervoersmiddel die mensen van A naar B brengt. Voor iedereen die echter op zoek is naar een tweedehands auto met een luxe uitstraling, is deze occasion van Audi een echte aanrader. Van dit model van Audi worden veel tweedehands exemplaren verkocht in de kleuren zwart, grijs en zilver.

Een juweeltje voor in huis

Mensen die op zoek zijn naar een tweedehands Audi A5, zullen daar flink voor in de buidel moeten tasten. Dit model van Audi is zeker niet goedkoop. Daar tegenover staat wel dat liefhebbers een juweeltje in huis halen. Vanzelfsprekend is de prijs afhankelijk van het bouwjaar en de onderhoudstoestand van de tweedehands auto. Verder spelen ook het motortype en de uitrusting een belangrijke rol inzake de verkoopprijs van deze Audi. Kopers dienen er tevens rekening mee te houden dat de auto niet zuiniger rijdt dan 1 op 12. De Audi RS5 coupé beschikt bijvoorbeeld over een V8 met 450 pk. Hiervoor dient men bij de koop op te letten. Dat neemt echter niet weg dat deze occasion van Audi een schitterende auto is om in te rijden.