Ferrari
Alles wissen

Tweedehands Ferrari kopen?

Ferrari, Italiaans en rood

Ferrari en Formule 1, dat zijn twee handen op één buik. Al sinds de oprichting in 1929 bestaat er een innige relatie. Oprichter Enzo Ferrari was ook een beroemde testcoureur voor Alfa Romeo en behaalde tot 1938 veel successen op diverse racecircuits. In 1939 verliet hij Alfa Romeo en moest beloven dat zijn naam de eerstkomende vier jaar niet meer in verband kon worden gebracht met racen. Daarom was de naam van zijn eigen firma ook Auto Avio Construzioni. Ze begonnen met het maken van vliegtuigonderdelen en machineonderdelen. Omdat de fabriek tijdens de oorlog veel te lijden had onder bombardementen, werd in 1943 in Maranello een nieuwe fabriek gebouwd, die vandaag nog steeds in gebruik is. Het eerste model dat hij bouwde, kreeg de naam 125 S en had een 1,5-liter V12-motor. In 1960 ging zijn bedrijf naar de beurs, onder de naam SEFAC S.p.A. In de tussentijd had de fabriek zich zowel met de bouw van echte racewagens beziggehouden als met het ontwikkelen van sportwagens voor de consumentenmarkt. Bekend is bijvoorbeeld de 166 Inter uit 1949. Deze 2-zits coupé sportwagen had een 2,0 -liter V12-motor met een vermogen van 140 pk. Toen Fiat in 1969 voor 50 % een aandeel in het bedrijf nam, kon de productie flink worden vergroot en kwamen grote commerciële successen.

Een aantal interessante modellen

Zowel de typische racewagens als de sportwagens, vaak in de karakteristieke rode kleur, zijn bijzonder gewild bij liefhebbers en verzamelaars van topklasse auto's. Een klassieke Ferrari is veel geld waard en altijd een uitstekende investering die alleen maar in waarde zal toenemen. Het loont om het in optimale staat te houden, te voorzien van originele onderdelen en de motor perfect af te laten stellen. De kosten kunnen hoog zijn, maar het betaalt zich wel terug. Ferrari is altijd een exclusief merk geweest en jaarlijks verkoopt het niet veel meer dan 7000 exemplaren. In de loop der jaren heeft het een aantal prachtige en revolutionaire modellen op de markt gebracht. Zo is de 400 Superamerica met zijn oplage van 50 stuks een veel gezocht model. Deze tweezitter met zijn 4,0-liter V12 60°-motor bereikte in zijn productiejaren 1960-1964 een voor die tijd behoorlijke topsnelheid van 280 km per uur.

Een Ferrari als tweedehands auto

De Testarossa uit 1984 is een van de beroemdste modellen, al was het alleen maar vanwege de tv-serie Magnum P.I. De 4.9-liter 180° V12-motor liet een versnelling van 0 tot 100 km per uur toe in 5,6 seconden en bereikte een topsnelheid van 290 km per uur. De Testarossa komt nog regelmatig voor op de markt van tweedehands auto's. Ook de F355 Spider uit 1995 is bijzonder populair en met een totale productie van meer dan 11.000 exemplaren misschien voor een goede prijs te krijgen. Wie geïnteresseerd is in de nieuwste of meer recente modellen, zou de F12 Berlinetta in de gaten moeten houden. Met een topsnelheid van 340 km per uur en een versnelling van 0 tot 200 in slechts 8 seconden staat hij garant voor echt sportief rijden.