Volkswagen
Alles wissen

Tweedehands Volkswagen up! kopen?

De VW up!:compact, degelijk, comfortabel en wendbaar

De VW up! is een compacte, degelijke auto met een comfortabel interieur en een hoge wendbaarheid. Met een A/B-energielabel en een topsnelheid van 161 km/u of 171 km/u is men verzekerd van een veilige reis. Wat men van de Duitse maker gewend is. Deze tweedehands auto wordt sinds 2011 standaard geleverd met een niet mis te verstane 3-cilinder lijnmotor met multi-point fuel-injection. Qua vermogen is de VW up! prima onderlegd, met de keuze uit 60 of 75 pk. Deze auto is in sommige gevallen uitgerust met een start-stopsysteem. Er is geen sleutel meer nodig, hierdoor is men met één druk op de knop onderweg. Volkswagen heeft naast deze extra mogelijkheden ook Active City Braking ingebouwd. Bij een snelheid tot 30 km/u wordt geremd bij het naderen van een onvermijdbaar object.

De occasion Volkswagen up!: net uit de wieg

De VW up! heeft inmiddels zijn bekendheid verworven. Na het matige succes van zijn grote broer Fox werd in 2011 de up! gelanceerd. Sindsdien zijn er verschillende modellen op de markt gekomen. Het succes van deze zuinige hatchback blijkt uit de tests en vergelijkingen. Autoweek gaf de Up! 5 sterren voor comfort en Top Gear gaf er zelfs een veelzeggende 8 voor. De up! was in 2011 de kleinste auto die Volkswagen sinds lange tijd op de markt bracht. De modellen uit 2011 zijn allemaal voorzien van drie deuren. In het jaar 2012 volgde de vijfdeurs-versie. De afmetingen zijn identiek. Het grote voordeel van de vijfdeurs is dat de achterbank beter bereikbaar is.

Kleintje weet het ver te schoppen

De VW up! liet de koper van het A-segment niet ongeboeid. De kleine tweedehands auto heeft pit en is een geduchte concurrent van modellen als de Citroën C1 en Fort Ka. De achterbank en bijbehorende beenruimte is goed te doen voor kinderen, volwassenen zullen hun benen echter niet altijd recht kwijt kunnen. Desondanks is er genoeg bagageruimte, met 251 liter kan men met een gerust hart op vakantie. De bodem van de bagageruimte is te verdelen in twee hoogtes, waardoor je een verborgen ruimte hebt. Handig voor kostbare producten of autopapieren.

Veiligheid boven alles

De Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) gaf de VW up! vijf sterren. Een betere score kan een automodel niet krijgen. Tijdens deze uitgebreide test kwam de inzittendenbescherming, de voetgangersveiligheid en de veiligheidsuitrusting en bescherming van kinderen aan bod. Alsof dit nog niet genoeg was, kreeg de auto ook de Advanced Award voor zijn Active City Breaking systeem. Het vervoeren van kinderen naar school of een zakenlunch in hartje Amsterdam? Dan is deze auto zeer geschikt.

De up!, een waar stalen ros

Volkswagen heeft van de kleine up! een waar stalen ros weten te maken. Dat deze auto nog steeds wordt gemaakt en verkocht, bewijst het succes. De auto heeft de laagste CO2-uitstoot in zijn klasse en zelfs de laagste van alle niet-elektrische auto's door de BlueMotion technology. Het kopen van deze tweedehands wagen is zeer interessant dankzij de prijs-kwaliteitverhouding en zijn uitstekende milieuprestaties.