Ford
Alles wissen

Tweedehands Ford C-Max kopen?

De Ford C-Max is een ruime en compacte gezinsauto

In een tweedehands Ford C-Max is het bijzonder prettig rijden. Deze MPV is een ruime auto voor het hele gezin. Hij is namelijk verkrijgbaar in een vijfzits- of zevenzitsversie. Deze bieden genoeg ruimte voor een mooie rit met meerdere personen. Bovendien bevat deze tweedehands auto een aantal goede rijeigenschappen, zoals een precieze besturing.

Praktische en wendbare auto

Het automerk Ford heeft een goed imago. Al jarenlang brengt het ruime auto's met uitstekende rijeigenschappen op de markt. De Ford C-Max is daar een goed voorbeeld van. Zo bevat het onder andere elektrische stuurbekrachtiging waardoor het zeer fijn is om te rijden. Een ander zeer handig onderdeel van de C-Max is het zogeheten 'Torque Vectoring Control' systeem. Deze zorgt tijdens het rijden namelijk voor perfecte wendbaarheid en tractie. Het is zelfs mogelijk om deze MPV zelf achteruit te laten parkeren.

Ruime auto

Automobilisten beleven sinds 2003 veel plezier aan deze Ford. In dat jaar bracht het autobedrijf Ford de eerste generatie van deze MPV op de markt. In eerste instantie was er alleen een vijfzitsmodel beschikbaar. Door de ruimte achterin en de bagageruimte bleek deze Ford bijzonder populair onder gezinnen. In 2007 onderging de auto een aantal veranderingen. Zo werd de naam gewijzigd in Ford C-Max, en onderging de auto enkele wijzigingen in het interieur- en exterieur. Zo kreeg de auto onder andere verticale mistlampen en een achterbumper met LED-verlichting. In 2010 verscheen de tweede generatie van de C-Max. De Grand C-Max ziet er iets sportiever uit, en biedt ruimte aan zeven personen.

Geweldige auto voor een gezinsvakantie

Een tweedehands Ford C-Max is een geweldige auto voor een gezinsvakantie. Zowel het vijfzits- als zevenzits model biedt namelijk ruimte aan meerdere personen. Ook bevat de auto bijzonder veel bagageruimte en diverse vakken om bagage op te bergen. Bovendien is het mogelijk de middelste stoelen in de auto weg te halen, om nog meer ruimte aan spullen te bieden.

Optimaal comfort voor de gebruiker

De C-Max biedt optimaal comfort voor de gebruiker. Ook een tweedehands auto van dit merk is modern en praktisch. Zo heeft de gebruiker dankzij de airconditioning weinig last van warmte. Dit is ideaal tijdens vakanties in landen waar het kwik hoog oploopt. Daarnaast bevat de auto buitenspiegels die elektrisch versteld kunnen worden. Deze verkleinen samen met het automatische waarschuwingssysteem voor de dode hoek de kans op een ongeluk.

Zuinige motoren

Een tweedehands Ford C-Max rijdt op twee benzinemotoren en twee dieselmotoren. De modellen die rijden op benzine hebben doorgaans een 1.6 TI VCT motor met een vermogen van gemiddeld 125 pk. Diesels bevatten een 1.6 TDCI motor van 115 pk. De C-Max is een vrij zuinige auto. Zo is het tegenwoordig ook verkrijgbaar met een uiterst schone 1.6 Ecoboost motor. Daarmee bereikt de auto 180 pk, terwijl het weinig schade toebrengt aan het milieu. De milieuvriendelijkheid van een auto wordt tegenwoordig gemeten met labels. Een A en B label staat voor veel duurzaamheid. De Ecoboost motoren voldoen aan strenge milieueisen en hebben een B-label. Een C-Max met 1.6 TCSI diesel heeft zelfs een A-label.