Peugeot
Alles wissen

Tweedehands Peugeot 206 kopen?

Een compacte auto

De Peugeot 206 is een compacte auto die van 1997 tot 2012 geleverd werd door het Franse bedrijf Peugeot. In vijftien jaar tijd is de 206 alleen in Nederland al maar liefst 153.000 keer verkocht. Het is een populaire auto dankzij de wendbaarheid, vele opties en design. De eerste Peugeot 206 werd officieel op de markt gebracht in december 1997. De auto was er toen als hatchback en cabriolet. Tegenwoordig kun je hem ook als sedan en station wagon krijgen.

De Peugeot 206 tweedehands

Dankzij de vele uitvoeringen van de 206 is er een ruime keus als je zoekt naar een tweedehands auto. Hoewel er ook een 207 op de markt is gebracht, kwam Peugeot na die lancering nog met de 206+. Deze is nog zes jaar in de productie gebleven omdat het zo'n geliefd model was. De auto heeft toen een uitgebreide make-over gehad, en dat zie je overal aan. De 206 heeft ook in 2003 al een facelift gehad, waarbij de auto er sterk op vooruit is gegaan. Dit kon je vooral zien aan het uiterlijk. Het aanbod tweedehands Peugeot is zeer groot. Van alle verschillende uitvoeringen die er door de jaren heen op de markt zijn gebracht, zijn tweedehandsjes te vinden. Je kunt de auto zowel handgeschakeld of als automaat rijden.

Vooruit op zijn tijd

De Peugeot 206 is altijd al een auto geweest die vooruit op zijn tijd was. Dit komt door de hoge kwaliteit van het materiaal dat gebruikt is voor de auto en ook door het mooie design. Van een drukke stad tot aan zanderige wegen, de 206 rijdt overal heerlijk. Hoewel het interieur van de 206 hatchback wat krap is, zit je er alsnog comfortabel in. Het is een compacte auto die je overal goed bij kunt hebben. De motoren zijn niet extreem krachtig, maar dat maakt de auto wel een stuk zuiniger. De diesel motor van de 206 is wel krachtiger, dus vind je dat belangrijk dan kun je daar voor kiezen. Met de 206 heb je goede grip op de auto en op verschillende wegen en landschappen blijft de auto goed zijn werk doen. Ook heeft de auto een stilte cabine die zorgt dat lawaai van buiten niet de auto in komt. De auto is comfortabel maar niet heel ruim.

Een goede eerste auto

Omdat de 206 lekker rijdt, er mooi uitziet en betaalbaar is, is het een auto die vaak gekocht wordt als eerste auto. De verschillende varianten van de 206 maken het echter ook een auto die geschikt is als familie auto. Een niet al te groot gezin kan er prima in rijden. Van alle auto's die Peugeot door de jaren heen heeft gemaakt, is de 206 nog altijd het meest geliefde model. De auto's bieden ook tweedehands veel voor de nieuwe koper en de betaalbaarheid maakt ze toegankelijk voor een groter publiek. Zowel het interieur als het exterieur van de auto zien er aantrekkelijk uit. Diverse opties zorgen ervoor dat je hem naar wens kunt samenstellen en daarnaast zijn er ook diverse motoren om uit te kiezen.