De oldtimerverzekering vergelijken

Elke autobezitter is verplicht om op zijn minst een WA-verzekering voor zijn of haar auto af te sluiten. Het RDW controleert de registers op regelmatige basis om na te gaan of de kentekenhouder wel een verzekering heeft afgesloten. Is dit niet het geval, dan wordt er een melding bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) gedaan. Een torenhoge boete is het gevolg. Ook oldtimers verzekeren is wettelijk verplicht.

Oldtimerverzekering zonder eerste auto

'Wat maakt het nu uit, een oldtimer verzekeren zonder eerste auto?' Veel! Het is voor verzekeraars van oldtimers zeer belangrijk om te weten of een oldtimer daadwerkelijk als oldtimer gebruikt wordt. Een oldtimer wordt doorgaans gebruikt om plezierritjes te maken en niet om boodschappen te doen of om ermee naar het werk te rijden. Er worden dus aanzienlijk minder kilometers met een oldtimer gereden. De kans dat er schade gedeclareerd wordt, is dan ook klein. Ditzelfde gaat ook op voor een oldtimer motor verzekeren. Een oldtimerverzekering vergelijken geeft snel duidelijkheid of de verzekering kan worden afgesloten zonder dat er sprake is van een eerste auto.

Voorwaarden voor een oldtimerverzekering

Aan een oldtimerverzekering zijn voorwaarden verbonden. Zo moet het bij veel verzekeraars bekend zijn dat de eigenaar van de oldtimer ook een eerste auto heeft. Op deze manier weet de verzekeraar zeker dat de oldtimer niet dagelijks gebruikt gaat worden voor onder andere woon-werkverkeer. Verder moet de oldtimer gestald kunnen worden in een aangepaste omgeving. En ook aan de leeftijd van de verzekerde auto zijn vaak voorwaarden verbonden. Als een oldtimer in de winter gestald wordt en dus alleen tijdens de zomermaanden wordt gebruikt, kan er vaak ook gebruikgemaakt worden van een speciaal zomertarief. In sommige gevallen kan er door een verzekeringsmaatschappij ook gevraagd worden naar het taxatierapport. Zeker wanneer er voor de uitgebreide dekking gekozen wordt, zoals WA+ beperkt casco of WA+ volledig casco, moet er vaak een taxatierapport naar de verzekeringsmaatschappij gestuurd worden. De maatschappij weet dan precies voor welk bedrag de oldtimer verzekerd zal moeten worden. Oldtimerverzekeringen vergelijken geeft een duidelijk overzicht van de voorwaarden die aan een verzekering verbonden zijn.

Wat kost een oldtimerverzekering

De kosten van een oldtimerverzekering verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Niemand wil te veel betalen voor een verzekering, en zeker niet als er ook nog eens slechte voorwaarden aan de verzekering verbonden zijn. Daarom is het vergelijken van oldtimerverzekeringen bij verschillende maatschappijen ook zo belangrijk. Er hoeven vaak slechts een paar gegevens ingevuld te worden om een autoverzekering van een oldtimer te berekenen. Er zijn verschillende websites waarop de verzekering voor een oldtimer vergeleken kan worden. Het kost niet meer dan een paar handelingen en zal uiteindelijk helpen bij de zoektocht van de beste verzekering tegen de laagste premie. De vergelijking wordt gemaakt op basis van de premie en de voorwaarden van de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor kan er heel makkelijk en overzichtelijk een keuze gemaakt worden met betrekking tot de oldtimerverzekering voor de auto of de motor.