Hoe te onderhandelen over een auto

Een nieuwe auto kopen is een leuke, maar intensieve bezigheid. Een auto kost doorgaans genoeg geld, dus een kat in de zak kopen is dan extra zuur. Niemand wil te veel betalen voor een auto. Daarom is bij de zoektocht naar een auto onderhandelen zeer belangrijk. Een auto kopen en onderhandelen over de prijs bij een garage is doorgaans moeilijker dan wanneer de auto van een particulier wordt gekocht. Bij het kopen van een auto is onderhandelen over de prijs voor veel mensen lastig en vreemd. Toch is het iets wat heel normaal is bij het kopen van een auto. In veel landen is het juist vreemd als er niet over de prijs onderhandeld wordt.

Over de prijs onderhandelen bij een tweedehands auto

Hoe te onderhandelen over de prijs van een auto is een hele kunst. Onderhandelen over een auto wanneer deze nieuw is, zal vaak niets of toch niet zo veel korting opleveren. De slaagkans bij onderhandelen over een auto is veel groter als die tweedehands en/of van een particulier is. Een garagehouder of dealer heeft doorgaans weinig marge om over te onderhandelen. Het is natuurlijk de bedoeling dat de garagehouder of dealer winst maakt op de auto die verkocht wordt.

Wat te doen bij onderhandelen over een auto kopen

Bij een auto kopen zijn tips over onderhandelen voor de koper meer dan welkom. Iedereen wil de beste auto tegen de laagste prijs. Vaak is er genoeg ruimte om te onderhandelen. Hoe te onderhandelen over de prijs van de auto is het probleem waar menig autokoper en -verkoper voor komt te staan. Allereerst is het belangrijk voor de koper om het beschikbare budget te bepalen en voor de verkoper om de minimale prijs van de auto te bepalen. Wordt er een auto gekocht, dan zal de koper de waarde van de auto moeten kennen. Daarom is het nuttig om van tevoren op internet na te gaan voor welke prijs gelijksoortige auto's worden verkocht.

Een tweedehands auto kopen tips onderhandelen

Een van de tips voor het onderhandelen over de auto is de verkoper eerst zelf met een prijs te laten komen. Komt de koper eerst met een bod, dan is de kans groot dat hij veel hoger inzet dan de verkoper in zijn hoofd heeft. Het bod van de koper moet niet direct hoog zijn, maar het moet niet zo laag zijn dat het niet serieus genomen kan worden. Een hulpmiddel daarbij is om op eventuele mindere eigenschappen of kenmerken van de auto te wijzen om de verkoper te overtuigen te zakken in de vraagprijs. De koper moet zich niet te gretig opstellen. Het moet niet lijken alsof de auto koste wat kost gekocht moet worden. De verkoper zal sneller in prijs zakken als de geïnteresseerde minder gretig en enigszins ongeïnteresseerd overkomt. Gaat het om de verkoop van een auto, dan is het belangrijk om een minimale prijs in het hoofd te houden. Het is dan op voorhand voor de verkoper duidelijk wat de onderhandelingsruimte is.